Mersin’de havaların ısınması ve korona virüs tedbirlerinin gevşetilmesi ile birlikte Mersin’de farklı yerlerden vaka haberleri gelmeye başladı. Mersin Tabib Odası Başkanı Mehmet Antmen, Mersin’de normalleşme çalışmaları kapsamında giriş-çıkış kısıtlamalarının kaldırılmasıyla Covid-19’un Mersin’de 100’den fazla kişiye bulaştığı iddia etmişti.

Mersin’de insanları tedirgin eden bir diğer gelişme ise hangi hastanenin sağlık çalışanlarına covid-19 teşhisi konduğu olmuştu. Beklenen açıklama Mersin Forum Yaşam Hastanesi yetkilileri tarafından yapıldı. Mersin Forum Yaşam Hastanesi çalışanı olan 2 hemşirenin Mersin Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındığı açıklandı.

Özel Forum Yaşam Hastanesinin sosyal medyada yaptığı açıklama ise şu şekilde oldu; “Tarsus Devlet Hastanesinden hastamız erişkin yoğun bakımına sevk edilen bir hastamızda Covid-19 testi pozitif çıkmıştır. Bunun üzerine tüm erişkin yoğun bakım hastaları ve personelimize test yapılmıştır. Test sonuçlarına göre 1 hasta ve 2 sağlık çalışanımızın testi pozitif çıkmış, Mersin Şehir Hastanesinde tedavi altına alınmıştır. Hastanemiz erişkin yoğun bakımında ve diğer servislerde Covidli yatan hastamız yoktur. Hastanemiz şu anda tüm birimleriyle hizmet vermeye devam etmektedir.”