MERSİNLİ İŞ İNSANLARINDAN BAKAN MUŞ’A ORTAK TALEP

MERSİNLİ İŞ İNSANLARINDAN BAKAN MUŞ’A ORTAK TALEP

Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e gelen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, düzenlenen bir toplantıda kentteki iş insanlarıyla bir araya geldi. Mersin’in ekonomik potansiyeli ve iş dünyasının sorunlarının konuşulduğu toplantıda konu başlıklarını; alternatif ana konteyner limanı, yapımı süren Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı ve turizm oluşturdu.

Mersin iş dünyasının buluştuğu toplantıda Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan ve birçok sektörden iş insanı da yer aldı.

Toplantıda Mersin’in ekonomik ve sosyal açıdan çok güçlü bir şehir olduğu vurgusunu yapan MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan;Mersin’in tarım, sanayi, lojistik gibi iş alanlarındaki potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanının tamamlanması ile kentin ve dolayısıyla bölgenin daha da değerleneceğini belirten Kızıltan, Ticaret Bakanı Muş’tan Mersin’in turizm kenti olması için pilot bölge ilan edilmesini de talep etti.

İş insanları: Alternatif ana konteyner limanı Mersin’e yapılsın!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayımlanan 10’uncu Kalkınma Planı’nda Mersin’de yapılması kararlaştırılan ancak 11’inci Kalkınma Planı’nda Doğu Akdeniz’de yapılacağı yönünde yer ibaresi değiştirilen ana konteyner limanı yatırımının Mersin’e yapılması yönünde iş insanlarından ortak talep geldi. Liman kenti Mersin’in bu yatırıma hazır olduğunu belirten iş insanları, şu anki mevcut limandan yaklaşık 6 kat büyük ve 12,8 milyon TEU konteyner elleçleme kapasitesi ile yapılacak olan yatırıma Mersin’in hazır olduğunu vurguladılar.

Mersin’de kurulması istenilen lojistik köyün de gündeme geldiği toplantıda MTSO Başkanı Kızıltan, Mersin Valisi Ali İhsan Su’nun kendilerine birkaç yer önerdiğini ve Başkan Seçer’den de tam destek aldıklarını söyledi.

Akaryakıt sektöründen Başkan Seçer’e teşekkür

Akaryakıt sektöründen bir iş insanı Bakan Muş’a, Mersin’in en çok akaryakıt istasyonuna sahip illerden biri olduğunu ve bu iş alanında amaç dışında açılmış olanların önüne geçilmesi talebinde bulundu. Akaryakıt istasyonu konusunda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le de temaslarda bulunduklarını söyleyen iş insanı, bu konuda gösterilen hassasiyetten dolayı Başkan Seçer’e de teşekkürlerini iletti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?