Mete, “Biz felaketlerde ortaya çıkan karaborsa bir meslek grubu değiliz.”

Mete, “Biz felaketlerde ortaya çıkan karaborsa bir meslek grubu değiliz.”

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odasi Emlakçılar Meslek Komitesi, son günlerde yaşanan konutlardaki fahiş fiyat uygulamalarına ilişkin geniş katılımlı bir toplantı düzenledi.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın da hazır bulunduğu toplantıya yaklaşık 200’e yakın emlak ve gayrimenkul danışmanı katıldı. Toplantıda konuşan TÜGEM Mersin Şube Başkanı ve MTSO Emlak Komitesi Başkanı Ümit Mete, “Biz felaketlerde ortaya çıkan karaborsa bir meslek grubu değiliz.” dedi .

Kendisi başta olmak üzere bir çok meslektaşının bu dönemde depremzedelerden komisyon bedeli almadığını söyleyen Başkan Mete ”
Bir emlakci gayrimenkul fiyatına nasıl etki edebilir. Bizim görevimiz ve misyonumuz bu değil.Bu fırsatçılığı yapanlar kayıt dışıdır. Bizim meslek grubumuzdan değildir ve olamaz .Bizler
bırakın fırsatçılığı, ilan portallerinden fahiş fiyatlı ilanları çektik. Konut sahiplerini ve müşterilerimizi uyardık, hem de müşterilerimizi kaybetme pahasına.. Vicdanımız rahat. Ama buna rağmen fahiş fiyatlar konusunda sorumlu tutulmamız manidar. Bu yaptığımız işi bilmeyenlerin yarattığı bir algı.Bizler onurlu bir mesleğin sahipleriyiz. Burada bulunan hiç bir arkadaşım insanlığını askıya alacak bir karakterde değil. Kısa zamanda içimizde bir komisyon kurup, bu felaketin yarattığı krizi fırsata çevirenlerle mücadele edeceğiz. ” şeklinde konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?