Meteoroloji’den peş peşe uyarılar: Sağanak, kar, don, fırtına, toz taşınımı…

Meteoroloji’den peş peşe uyarılar: Sağanak, kar, don, fırtına, toz taşınımı…

Meteoroloji’den yapılan son uyarılara göre; Doğu Karadeniz kıyıları, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun iç kesimlerinde sağanak yağış, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kar yağışı bekleniyor. Tahminlere göre, Marmara ve kıyı Ege’de fırtına devam edecek, Güneydoğu Anadolu’da ise toz taşınımı etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji’den yapılan uyarılara göre, ülke genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Afyonkarahisar ve Kastamonu’da yağışlı hava hakim olacak.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE KAR UYARISI

Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Afyonkarahisar ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve hafif kar şeklinde olması beklenen yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile sabah erken saatlerde Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli, Kahramanmaraş, Malatya, Elazığ, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

BUZLANMA VE DON

Bugün gündüz ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülmesi bekleniyor.

ÇIĞ TEHLİKESİ

Meteoroloji, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğunu belirterek, dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

HAVA SICAKLIĞI ARTACAK MI?

Hava sıcaklığının yurdun iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

KUVVETLİ RÜZGAR

Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı ve Kıyı Ege’de kuzeyli yönlerden, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

TOZ TAŞINIMI

Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu Bölgesi geneli ve Doğu Anadolu Bölgesi’nin batısı için gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.

Genel Müdürlüğün açıklamasına göre, bölgelerdeki yağışların bugün ve yarın kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışların, bugün sabah ve öğle saatlerinden itibaren Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş çevrelerinde perşembe gününe kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

Bölgelerdeki yağışların çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, güney kesimlerde yerel dolu yağışı, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batman çevrelerinde toz taşınımı ve çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?