Millet İttifakı aday için toplanıyor

Millet İttifakı aday için toplanıyor

Millet İttifakı, bugün cumhurbaşkanı adayını görüşmek üzere toplanıyor. Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılacak toplantıda Kılıçdaroğlu’nun adı öne çıkıyor.

Millet İttifakı çatısı altında bir araya gelen CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi, bugün cumhurbaşkanı adayını görüşmek üzere buluşuyor. Deprem ve aday listeleri konularının da gündeme geleceği toplantıda, adayın belirlense bile kamuoyuna duyurulmayacağı ifade ediliyor.

Muhalefet kulislerinden edinilen bilgiye göre, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıkan isim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. İttifakın ve masanın kurulmasında öncü konumda gösterilen Kılıçdaroğlu’nun ev sahibi Temel Karamollaoğlu başta olmak üzere masadaki liderlerin çoğunluğu tarafından aday olarak önerilebileceği kaydedildi. İYİ Parti’nin aday tercihinin ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan yana olduğu ancak masanın çoğunluğunun aldığı karara uyma eğiliminde olduğu bildirildi. Adaylık için adı geçen bir diğer isim ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu. Ancak İmamoğlu’nun İstinaf’ta olan hapis cezasının aday belirleme sürecinde tereddütleri beraberinde getirdiği ve bu ismin adaylık için bir adım geride olduğu ifade edildi. Adayın, bu toplantıda kesin olarak belirlenmesi durumunda, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim kararı alması beklenecek.

LİSTE TARTIŞMALARI

Millet İttifakı liderler toplantısının bir diğer gündem maddesi, İstişare Heyeti olarak da adlandırılan liste komisyonunun çalışmaları olacak. Altı partinin hangi listelerle seçime gireceğine yönelik tartışmalar yürütülecek. Kulislerde, DP, DEVA ve Gelecek Partisi’nin CHP listelerinden, Saadet Partisi’nin İYİ Parti listesinden seçime girmesi, CHP, İYİ Parti ve üçüncü bir parti listelerinden partilerin seçime dahil olması gibi seçenekler tartışılıyor.

***

Deprem raporu ele alınacak

Yaşanan yıkımı incelemek için kurulan Deprem Komisyonu da masanın gündeminde yer alacak. Liderler, depremde ve sonrasında yaşananları, komisyonun sunacağı raporu da inceleyerek ele alacak. İktidarın can kayıplarının artmasında doğrudan rol oynadığına yönelik tespit başta olmak üzere, çok sayıda önemli görüşün komisyon raporunda yer alması ve bunların bir bölümünün de toplantı sonrasında gerçekleştirilecek açıklamaya eklenmesi bekleniyor.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?