MİLLİ ATLET ERSU ŞAŞMA YURDA DÖNDÜ

MİLLİ ATLET ERSU ŞAŞMA YURDA DÖNDÜ

2020 Tokyo Olimpiyatlarında sırıkla atlamada olimpiyat finali gören ilk Türk atlet olarak tarihe geçen Milli atlet Ersu Şaşma Yurda döndü.

Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunları sırıkla atlama elemelerinde mücadele eden Mersinli milli sporcu Ersu Şaşma, 5.65 metrelik derecesiyle adını en iyi 12 atlet arasına yazdırarak sırıkla atlamada olimpiyat finali gören ilk Türk atlet olarak tarihe geçti.

Adını olimpiyat tarihine yazdıran 21 yaşındaki milli atleti, Adana Şakirpaşa Hava Limanı’nda Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü şube müdürleri Vedat Akyar ve Ufuk Akbaş, Türkiye Atletizm Federasyonu Mersin il Temsilcisi Halil Oğuz, TOHM ve SEM sporcuları ile Mersinli atlet Ersu Şaşma’nın ailesi karşıladı.

Karşılandığı için çok mutlu olduğunu ifade eden Mersinli milli atlet Ersu Şaşma, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ve Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’a kendisini karşılamaya geldikleri için teşekkür etti.

Adını olimpiyat tarihine yazdıran Ersu ile gurur duyduklarını belirten Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürü Ökkeş Demir ise, “Türkiye Ersu ile gurur duyuyor. Aldığı başarıyla Türk gençliğinin rol modeli oldu. Gençlik ve Spor ailesi olarak Ersu’ya minnettarız. Tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.” diye konuştu.

Adana Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar ise daha nice Ersu’ların yetişmesini temenni ederek, “Onu yetiştiren anne babaya, merhum İbrahim Halil Çömlekçi hocasına ve Türkiye Atletizm Federasyonumuza çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?