MİNİK DÜŞLER…

MİNİK DÜŞLER…

Kendileri minik düşünceleri tahmin edemiyeceğimiz kadar büyük minik düşlerin sahipleri…
Yaptıklarının nasıl mükemmellik koktuğunu bir bilseniz !
Onlarla zaman kavramını unuttuğum anları yaşamaktan keyif aldığım,MİNİK DÜŞLER…
Konuşmalarımız,farklı konulara ev sahipliği yaptığı gibi,sohbetimizde farklı,gündemin dışında öyle konulara değiniyoruz ki inanamazsınız !
Zaman,zaman büyükleri olarak varlıklarını biliyor,lakin çocuk deyip geçiştirmeye çalışırken,onlar da kararlılığın verdiği özgüvenli tavırlarıyla biz burdayız diye,tatlı gülümsemeleriyle hayatımızı güzelleştiren MİNİK DÜŞLER.
Olmaz ya,diyebileceğimiz yaptıklarıyla,imkansızı anlatabilecek düşünceleri,dinlerken umudumun çığ gibi büyüdüğünü hissettiğim söylemleri,yaşama dair herşey için bakış açınızı değiştirme gücünüzün varlığını keşfettiren,kendileri küçük lakin art niyetsiz samimi,cesur ve kendilerine hayran bırakan MİNİK DÜŞLER.
O küçücük bedenlerde,minicik yüzlerine her baktığımda gözlerindeki yaşama sevinci olan,ışığı görmek öyle huzur verici ki en güzel hislerle çarpan o minicik yüreklerin nasıl heyecanla attığını hissedebiliyorum.
Bu hafta beraberce kararlaştırdığımız (Kendi öykünü yaz)Atölyemizde ilk denemeleri olmasına rağmen, öyle muhteşem öyküler yazdılarki,öğretmenliğimi bir kere daha yeniden sevdirdiler bana…
İyiki dedim.
Yıllardır bu kullarda yoğun bir tempo ile 7/24 koştururken o minicik yüreklerle beraber neler yapılabilineceğini farkettiğimde daha çok şey üretmem gerektiğini hissettirdiler bana, en önemlisi onların (MİNİK DÜŞLERİ)doğrultusunda artısı ve ,eksisi ile uygulamalı öğrendim.
Onlara baktığımda geleceğimizin Doktor,Avukat,Mühendis,Öğretmenlerini görüyorum,muhteşem zekalarıyla her an şaşırtmaya devam ediyorlar beni…
Bitmeyen azimleriyle bir çok başarıya imza atacaklarını hayal edebiliyorum MİNİK DÜŞLER’İ !
Zeynep’im…Bıcır,bıcır sorumluluk sahibi, tutuğunu koparan kararlı küçük hanımefendi… Hedefi Psikolog olmak,niçin diye sorduğumda o minicik gözleri üzgün… Öğretmenim baktığımda mutsuz insanlar görüyorum,o kadar çok ki,o kadar çok ki,eğer sorunları olmazsa onlar da mutlu olurlar öyle değil mi diye soruyor ve hemen ekliyor…Hüzün kokan ses tonuyla,Öğretmenim herkes mutlu olsun istiyorum diyor.
Örkem sarı kızım benim…
Arkadaşları ona adıyla değil,çitlembik diye sesleniyor gözlemledim çitlenbik diye seslenmeleri onu öyle mutlu ediyor ki benim de çitlenbik diyesim geliyor.
Yağmur mağrur güzel kızım…Kimlikteki adı(BESRA)kendi Yağmur ismini kullanmayı tercih ediyor,o minicik kalpli güzel kızım neler yapıyor inanamazsınız.
Anime Zeynep…
Büyümüşte küçülmüş diyoruz ya,işte tam kendisi…
Anaç kucaklayıcı,hayali Doktor olmak.
Berfin kıpır kıpırım…
Heyecanın tanımını anlat deseler işte derim…
Besra Yağmur ile kuzenler aralarındaki diyalog biz büyüklere örnek olabilecek gibi muhteşem…
Atölyemizin son bir haftasında diğer kuzenleri Zilan’ımızda aramıza misafir oldu…
İlk gün hiç konuşmamış sadece oturmuştu…
Dün fiziksel aktivite dersimizde çocuk yogası yaptık,sonrasında konuşmayan Zilan’ımız parmağını kaldırdı söz verdiğimde,Öğretmenim kendimi kelebekler gibi hissettim,sanki başka bir dünyada gibiyim dedi.
Kendini şu an nasıl hissediyorsun diye soru yönelttiğimde,çok mutluyum dedi.
Evet çok mutluydu çünkü hiç konuşmasa bile tüm beden dilinde özellikle o tatlı bakan gözlerinin içi öyle tebessüm ediyordu ki zaten herşeyi anlatmaya yetiyordu.
Sevda kızım…gözlerinin rengi gülümsesiyle birbirine karışıyor.
Hayali net olmamakla beraber Doktor yada Öğretmen olmak,önceleri kardeşi yanlız gelmesin diye eşlik etme amaçlı aramızdaydı,sonrasında hafta sonları dahi her zaman olsa diye dualar etmeye başladı,nedeni sorduğumda,Öğretmenim burada çok mutlu oluyorum diyerek gülen gözleriyle yanıma yaklaştı ve mesafeyi aşmamak için bana ve arkadaşlarına öpücükler attı.
Ve…
Atölyemizin tek küçük beyefendisi Yakışıklımız RAMAZAN…Sevda’mızın kardeşi o minicik boyu ile tam bir “EFE”edasıyla öğrettiğim ZEYBEĞİ oynuyor.
Sadece o kadar mı tabikide hayır !
Ramazan bir mimar,mühendis gibi mili metrik çizimler ve MİNİK DÜŞLERİ ile muhteşem resimler yapıyor…
Büyüdüğünde hayali Hakim olmak,niçin diye sorulduğunda…
“ADALETİ”sağlamak için diyor.
Meryem esmer güzeli utangaç kızım….
Sınırların ötesi bir hayal gücü var eğer farkedebilirseniz keşfedilmemiş bir sanatsal güce sahip,lakin çocuklara olan düşkünlüğü bir başka,bu sebeble Anasınıfı öğretmeni olmak istiyor.
Kendileri küçük hayalleri ve hedefleri yürekleri gibi cesur ve bir o kadar büyük MİNİK DÜŞLER…
Kendileri küçük yazılanın tersine düşleri büyük, cesur yüreklerimize dünyamızı bir günlüğüne yönetme fırsatı verildiğinde neler olabileceğini hayal edebiliyorum.
YA SİZ !

Saygılarımla

“YAŞAMA DAİR HERŞEY”

Profesyonel Koç _Uzman Eğitmen
Mercane CAN

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?