MİNİKLERDEN PATİLİ DOSTLARA ZİYARET

MİNİKLERDEN PATİLİ DOSTLARA ZİYARET

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde minikleri ve gençleri ağırladı. Kedi ve köpek padoklarını gezen öğrenciler; hayvan hakları, sahiplenme, sokak hayvanlarının bakımı ve evcil hayvan besleme konularında veteriner hekimlerden bilgi aldı. Patili dostlar için mama getiren öğrenciler, kedi ve köpekleri sevdi, merak ettiklerini öğrendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz dostları misafir ettiği Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde minik öğrencileri ve gençleri ağırladı. Patili dostlar için mama getiren öğrenciler, hayvanlara dair merak ettikleri her şeyi Bakımevi’nde görevli veteriner hekimlerden öğrendi.

Öğrenciler patili dostlara dair merak ettikleri her şeyi sordu

Yaklaşık 300 öğrenci kedi ve köpek padoklarını gezerek, Bakımevi’nde görevli veteriner hekimlerden  hayvan hakları, evcil hayvan besleme ve sokak hayvanlarının bakımı konusunda bilgi aldı. Öğrencilerin en çok merak ettiği konu ise hayvan sahiplenme oldu. Bakımevi’nde misafir edilen hayvanların geliş öykülerini de merak eden çocuklar, padokları gezerken oldukça heyecanlandı.

Patili dostlar için mama getiren öğrencilerin hayvanların korunması adına önemli bir mesajı da vardı. “Hayvanları koruyalım, onların da bir canı var” diyen öğrenciler, herkesi hayvanları koruma konusunda hassas olmaya davet etti.

“Mersin’de eli, ayağı buraya yetişen herkes mutlaka gelmeli, görmeli”

Yenişehir Gelecek Koleji 1. Sınıf Öğretmenlerinden Pınar Çelikay, bir barınak köpeğinin öyküsünü anlatan Pöti kitabından yola çıkarak sahipsiz hayvanları görmek için Büyükşehir’in barınağını seçtiklerini anlattı. Çelikay, Bakımevi’ni çok beğendiklerini ifade ederek, “Ben normalde kediden, köpekten korkan, alerjik yapısı olan bir insanım. Yaklaşamazdım ama buraya daha çok geleceğim. Önceden gelmemiştim. Hatta çocuğumu da alıp geleceğim. Çünkü benim de bazı şeyleri yenmeme yardımcı olacak. Burası hem çocuklara hem de bize iyi geldi. Mersin’de eli, ayağı buraya yetişen herkes mutlaka gelmeli, görmeli. Petshoplarda hayvanları parayla satın almak onur kırıcı bir şey. İnsanın başına gelse kabul edemeyiz ama hayvanlara neden yapıyoruz? Hayvan edinmek isteyen gelsin buradan sahiplensin” dedi.

“Çok güzel bir deneyim oldu”

Mersin Başarım Fen ve Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencisi Kayra Kunt, Bakımevi’ne ilk defa geldiğini söyledi. Evde kedi beslediğini, Bakımevi’nin de kendisi için farklı bir deneyim olduğunu belirten Kunt, “Çok güzel hayvanlar gördüm. Bence çok güzel bir deneyim oldu. Hayvan sevmeyen insan da sevemez. Hayvanlara zarar verenler çok kötü insanlar. Bunu nasıl yapabiliyorlar hiç anlamıyorum” dedi. Kunt, Bakımevi’ni beğendiğini söyleyerek, “Hayvanlara böyle güzel bakılması açısından bence çok güzel bir yer” diye konuştu.

“Yardıma ve sevgiye muhtaç hayvanlara gösterilen bakım harika”

Mersin Başarım Fen ve Anadolu Lisesi’nde 10. sınıf öğrencisi olan Dilge Daş ise sokakta zarar gören hayvanların bakımlarının yapılmasının kendisini mutlu ettiğini söyleyerek, “Çok güzel bir bakımevi. Yardıma ve sevgiye muhtaç hayvanlara gösterilen bakım harika. Bazı insanlar kedilere, köpeklere çok zarar veriyor. Onların burada bakım görmesi gerçekten çok güzel. Böyle şeyler görünce mutlu oluyoruz. Çünkü dışarıda bazı insanlar hayvanlara çok fazla zarar veriyor. Bu insanların da en ağır cazayı almaları gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Taç Koleji’nde eğitim gören 4. sınıf öğrencisi Viyan Dersim Yalçın, evde kedi beslediğini vurgulayarak,“Hayvanlara zarar verenler çok kötü insanlar. Aslında bunları yapmamaları lazım. Ben onları görünce çok sinirleniyorum” dedi.

“Hayvanlara zarar vermeyin, onların da bir canı var”

4. sınıf öğrencisi Rüzgar Deniz, “Hayvanları çok severim. Sokakta görsem bile seviyorum. Yavru kedileri çok seviyorum, çok tatlı oluyorlar. Bir gün sahiplenirsem çok güzel olur” derken, hayvanlara zarar verenlere, “Hayvanlara zarar vermeyin, onların da bir canı var” cümleleriyle seslendi.

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?