MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan; “Gayrimenkul Zirvesi” Yapılmalı

MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan; “Gayrimenkul Zirvesi” Yapılmalı

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Ticaret İl Müdürü Hüseyin Güçlü’nün misafir olduğu MTSO 39 No’lu Emlak ve Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi toplantısına katıldı. Tügem Mersin İl Başkanı ve MTSO Meclis üyesi Ümit Mete‘nin de yer aldığı toplantıda sektörün problemleri konuşuldu.
Sektörün sorunlarının ele alındığı toplantıda yabancılara konut satışlarında yaşanan sıkıntılardan kayıtsız çalışan firmaların sektöre olumsuz etkilerine, bir taşınmaz üzerinde birden fazla emlakçının çalışmasından sektörün çalışma şartlarının iyileştirilmesine kadar birçok konu ele alındı. Sorunların çözümü için MTSO Meslek Komitesi ile Ticaret İl Müdürlüğü temsilcilerinden oluşacak bir komisyon kurularak ortak çalışılması önerildi.
Toplantıda öne çıkan konu ise gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren firmalara verilen Taşınmaz Yetki Belgesi oldu. Belgesiz, kayıtsız çalışan firmalarla rekabette yaşanan sıkıntılar dile getirilerek sorunun çözümü için hazırlanacak kamu spotları ve tanıtım afişleri ile son kullanıcıda bu konuda farkındalık oluşturulup bilinçlendirilebileceği görüşüldü. Belge sahibi firmaların camlarına sticker asılabileceği böylece farkındalık oluşturulabileceği dile getirildi. Aynı zamanda sektör temsilcileri için bu belgeyi almanın cazip hale getirilmesi gerekliliğine de değinilerek gerekli şartları oluşturduğu halde bu belgeyi almayan firmaların da belgelendirilebilmesi gerektiği dile getirildi.
Önümüzdeki süreçte Mersin’de düzenlenmesi planlanan Gayrimenkul Zirvesi’ne de değinilen görüşmede bu konuda neler yapılabileceği ele alındı. Oda olarak daha önce sigorta sektöründe yetkili acentelerden sigorta yaptırılmasına yönelik farkındalık çalışması yapıldığını hatırlatan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, benzer bir çalışmanın emlak sektörü için de yapılabileceğini söyledi. Bu çalışmada iki temel nokta olması gerektiğini kaydeden Kızıltan, “Bunlardan ilki gayrimenkul sahibi ile bu gayrimenkulü alacak ya da kiralayacak kişinin hakkının korunması, ikincisi de haksız rekabetin önüne geçilebilmesi. Yapacağımız tüm çalışmalar bu esaslar üzerine oturtulmalı” ifadesini kullandı.
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?