MTSO BAŞKANI KIZILTAN ”TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN ADAYIM”

MTSO BAŞKANI KIZILTAN ”TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN ADAYIM”

 

Ülke genelinde devam eden Ticaret Sanayi Odası Seçimlerinden birisi de, Mersin Ticaret Sanayi Odası seçimlerinin ilk bölümü 5 kasım cumartesi günü tamamlandı. Yenişehir Fuar alanında gerçekleştirilen seçimlerde MTSO üyeleri, İş insanları  41 meslek komitesi üyesi ve 115 meclis üyesini seçimi için oy kullandı.

4 başkan adayından mevcut Başkan Ayhan Kızıltan, İnşaat sektöründen MTSO’ ya girerek tekrar başkan adayı olmaya hak kazandı.

Hafta sonu yapılan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri sonrası gelen kulis bilgilerine göre ilk turda sandıktan çıkmasını engelleyemedikleri mevcut başkan Ayhan Kızıltan’ın tekrar başkan seçilmemesi için iktidar mensuplarının ve üyelerinin bir takım iş insanları ile kulis çalışmalarına başladıkları, Mersin için planları olduklarını ve Ayhan Kızıltan’ı desteklememeleri konusunda baskı yapıldığı belirtiliyor.

Ülke genelinde TSO seçimleri adete 2023 haziran genel seçimlerinin provası konumuna geldi. İktidarın desteklediği bir çok il de seçimi kaybeden iktidar destekli başkan adayları olması sebebi ile MTSO seçimleri ayrı bir önem kazandı. Son yıllarda yürütülen başarılı projeler ile Mersin’in  Organize Sanayi, Serbest bölge, Havalimanı, Nükleer Santral ve Mersin Limanı gibi stratejik konumda olması, Ortadoğu Ticaretinde söz sahibi olması, ülke gündeminde yer alan dünya çapında karşılığı olan ölçekteki projeler Mersin Ticaret Odası Seçimlerinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan’ın tekrar başkan seçilmemesi için yapılan çalışmalara rağmen, AYHAN KIZILTAN’IN tekrar ”Başkan Adayı” olduğunu açıklaması ile önümüzdeki günlerde MTSO seçimlerinin SİYASİ yankıları ve kulis bilgileri ülke gündeminde yer alacak.

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?