MTSO Başkanı Kızıltan “Umarım önümüzdeki süreçte devlet politikalarında gençlerin iş sahibi olmaları daha büyük bütçelerle desteklenir.”

MTSO Başkanı Kızıltan “Umarım önümüzdeki süreçte devlet politikalarında gençlerin iş sahibi olmaları daha büyük bütçelerle desteklenir.”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (#MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, #TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu ile Çukurova Kalkınma Ajansı (#ÇKA) organizasyonu, MTSO evsahipliğindeki, gençlere yönelik bu yıl ilk kez açılan ÇKA desteklerinin tanıtıldığı toplantıya katıldı.

TOBB Mersin Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Osman Kiper, Genç Girişimciler Kurulu Yönetim Kurulu Üyeleri yanı sıra genç girişimcilerin katıldığı toplantının açılışında konuşan Başkan Kızıltan, “Umarım önümüzdeki süreçte devlet politikalarında gençlerin iş sahibi olmaları daha büyük bütçelerle desteklenir. Bugün açıklanan destekler iyi bir başlangıç yapabilmenize katkı sağlayacaktır. Yararlanmak için mutlaka gerekli girişimde bulununuz” dedi. Gençlere yönelik desteklerin gerçekçi ve sürekliliği sağlayacak şekilde düzenlenmesinin önemine dikkat çeken Kızıltan, ÇKA’yı ise çalışmalarından ötürü kutladı.

Düzenlenen toplantıda ÇKA tarafından açılan, toplam 55 milyon TL bütçeli, genç girişimciler için “Ön Kuluçka Desteği” ve işletmeler için “Sıfır Faizli Finansal Destek” çağrıları hakkında detaylı bilgi verildi. Sıfır Faizli Finansal Desteklerden gıda ve turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların Vakıfbank aracılığıyla yararlanabileceği belirtilerek, projeye göre kredi limitinin kişi başına 500 bin TL ile 2 milyon TL aralığında olabileceği, ilk 6 ay ödeme yapılmayıp 6 ayın sonunda ise yalnızca anaparanın eşit taksitlerle ödeneceği bildirildi.
Ön Kuluçka Desteğinin ise Türkiye’de ilk kez gerçekleştirileceği vurgulanan toplantıda, “Bu nedenle bütçesi 5 milyon TL ile sınırlı ancak bu pilot uygulama. Bir başlangıç. Önümüzdeki süreçte rakamlar artacak. Öncelik teknoloji yoğun sektörler olacak. Hedef ise, bu sektörde faaliyet gösteren firmaların iş fikirlerinin olgunlaştırılması, ürünlerinin potansiyel müşteri ile buluşturulması, aldığı geri bildirimlerle ürününü revize etmesi ve uygulanabilir ürünü üretebilmesi” denildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?