MTSO seçimine itiraz reddedildi

MTSO seçimine itiraz reddedildi

Akdeniz 1. İlçe Seçim Kurulu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına aday olan ancak seçimi 1 oy farkıyla kaybeden Alper Gürsoy’un listesinde yer alan İsmail Yavuz Özgüven’in seçim sonuçlarına itirazını reddetti. Kurul kararında, itirazın somut delillere değil, soyut iddialara dayandığı vurgulandı.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası meclisi, hafta sonunda toplanarak yönetim kurulu üyeleri ile meclis başkanını seçti. Yapılan oylama sonucunda meclis başkanlığına Hamit İzol yeniden seçilirken Ayhan Kızıltan da ikinci kez yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Seçimlerde Ayhan Kızıltan’a karşı yarışan Alper Gürsoy, 1 oy farkla seçimi kaybetmiş ve basına “Mersin için seçim sonuçlarına itiraz etmeyeceğim” diye demeç vermişti.

Gürsoy’un bu demecine karşın listesinde yer alan İsmail Yavuz Özgüven, Akdeniz 1. İlçe Seçim Kuruluna başvurarak oda seçimlerinin iptal edilmesini istedi.

Özgüven dilekçesinde, aday isimlerinin çizilerek başka isimlerin yazıldığı pusulaların yeniden sayılmasını istedi.

Özgüven dilekçesinde, seçim günü sandıkta oy kullanan adaylara bire bir tehdit ve baskı uygulandığını, mevzuata aykırı şekilde işaret içeren oy pusulaları hazırlandığı yönünde şüpheler olduğunu ileri sürdü ve seçimi kazanan Ayhan Kızıltan’ın pusulasında özel şifre, büyük harf, küçük harf şifresi olup olmadığının incelenmesini istedi.

“SOMUT DELİLE DAYANMAYAN, SOYUT İDDİALAR”

Özgüven’in itiraz dilekçesini ve seçim sonuçlarını inceleyen Akdeniz 1. İlçe Seçim Kurulu, TOBB organ seçimleriyle ilgili yönetmelikte, hangi oyların geçersiz sayılacağının belirlendiğini vurguladı.

Meclis üyelerinin, hazır pusulalarla oy kullanabilecekleri gibi, yönetime seçmek istedikleri isimleri pusulaların üzerine yazabileceklerine de işaret eden kurul, tüm meclis üyelerinin, yönetim kurulu başkanı, üyesi, genel kurul delegesi adayı olma hakkına sahip olduğuna dikkat çekti.

Kurul, söz konusu seçime yönelik Abdulkadir Orğun’un itirazına yönelik olarak pusulaların yeniden sayıldığını, herhangi bir işaretin bulunmadığının tespit edildiğini de vurguladı.

Kurul kararında, Özgüven’in iddialarının somut delillere değil, soyut iddialara dayandığı, üyelerin oylarını kapalı alanda özgür iradeleriyle kullandıkları, baskı ya da tehdit olduğuyla ilgili sandık kuruluna bir şikayet gelmediği, oy pusulalarında şifre ya da işaret olup olmadığı yönünde araştırma yapılmasının söz konusu olamayacağını vurguladı ve itirazı reddetti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?