ÖĞRENCİLERE, “MUTLULUĞA KOŞULLANMA: DERS ÇALIŞMA VE MOTİVASYON EĞİTİMİ” VERİLDİ

ÖĞRENCİLERE, “MUTLULUĞA KOŞULLANMA: DERS ÇALIŞMA VE MOTİVASYON EĞİTİMİ” VERİLDİ

reklam"

BÜYÜKŞEHİR, ÖĞRENCİLERE SOSYAL AKTİVİTELERLE MOTİVASYON KAZANDIRIYOR

BÜYÜKŞEHİR, TARSUS VE ERDEMLİ’DEKİ ÖĞRENCİLER İÇİN MOTİVASYON EĞİTİMİ DÜZENLEDİ

PSİKOLOG TEPRETMEZ’DEN ÖĞRENCİLERE İYİ HİSSETMELERİ İÇİN BİR ÖNERİ: “KONUŞUN!”

Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezle birlikte 8 şubeyle hizmet verdiği Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ndeki öğrencileri üniversite sınavına hazırlarken, bir yandan da yaklaşan sınav öncesi düzenlediği sosyal aktivitelerle öğrencilerin motivasyonlarını yükseltiyor.

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus ve Erdemli Şubeleri’nde öğrenim gören öğrencilere “Mutluluğa Koşullanma: Ders Çalışma ve Motivasyon Eğitimi”düzenledi. Eğitimlerin ardından öğrencilere konser ve tiyatro gösterisi sunuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde merkezle birlikte 8 şubede toplam 4 bin 200 öğrenciye hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde eğitim alan öğrenciler, sosyal aktivitelerle motivasyon kazanıyor. Tarsus ve Erdemli Şubeleri’nde üniversiteye hazırlanan öğrencilere Psikolog Mustafa Tepretmez tarafından “Mutluluğa Koşullanma: Ders Çalışma ve Motivasyon Eğitimi” verildi.

20-21 Haziran’da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) 4 ay kadar kısa bir süre kala donanımlı eğitim kadrosuyla öğrencileri sınava hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, bir yandan düzenlediği sosyal aktivitelerle de öğrencilerin motivasyonlarını arttırmayı amaçlıyor.

Tepretmez’den öğrencilere iyi hissetmelerini sağlayacak bir öneri: “Konuşun!”

Gerçekleştirilen eğitimlerle, öğrencilerin sınavlara yüksek motivasyonla girmesi amaçlanıyor. Motivasyonun önündeki engelleri kaldırmak gerektiğini ifade eden Psikolog Mustafa Tepretmez, bir öğrenci için motivasyonun önündeki engelleri ‘çalışmaya başlayamamak, çalışmayı sevmemek ve başka şeyler yapmayı istemek’ olarak sıraladı. Motivasyon kazanmak için kişinin çaba göstermesi gerektiğini dile getiren Tepretmez, öğrencilere konuşarak kendilerini iyi hissedebileceklerini belirtirken, olumsuz düşüncelerin peşinden koşmamalarını önerdi.

“Yüzde 4’lük kısım bizim için çok önemli”

İnsandaki hayvani beyin yapısıyla insani beyin yapısı arasında yüzde 96 oranında benzerlik olduğunu ifade eden Tepretmez, yüzde 4’lük bir kısmın insanın düşünce biçimini şekillendirdiğini vurgulayarak, “Aradaki fark korkunç. Yüzde 96. Kendinizi bir adım ileriye götürmek için bir aktivite yapıyorsunuz ve bu kadar olumsuz düşünceyi çağıran beyniniz varken siz olumlu yönlerinizi de bulup hayattan zevk alabiliyorsunuz. Bu yüzden yüzde 4’lük kısım bizim için çok önemli” diye konuştu.

Eğitimlerde öğrencilere iyi hissetmelerini sağlamak için ritim duygularını geliştirmelerini öneren Tepretmez, öğrencilerin beklemediği bir esnada Sezen Aksu’nun Rakkas şarkısını açarak şarkının ritmine parmak şaklatarak eşlik etmelerini istedi.

Müzikten tiyatroya öğrenciler sosyal aktivitelerle buluşturuldu

Tarsus’taki eğitimin ardından öğrencilere bir de konser verildi. Oyun havaları eşliğinde göbek atan öğrenciler doyasıya eğlendi. Erdemli’deki eğitimin ardından ise Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Ekibi, Orhan Kemal’in aynı adı taşıyan ölümsüz eserinden uyarlanan “Murtaza” oyunu sergiledi. Oyun, öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı.

“Böyle etkinlikler bize motivasyon kazandırıyor”

Erdemli Şubesi’nde öğrenim gören Gülşen Serin, yapılan aktivitelerden memnun kaldıklarını belirterek,“Eğitimi çok beğeniyorum. Bu tarz aktivitelerin yapılması bizi çok motive ediyor. Bize bu fırsatı sunduğu için Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ederiz” dedi.

Emine Gür ise sosyal etkinliklerin motivasyonlarını arttırdığını ifade ederek, “Eğitimin bize çok katkı sağladığını düşünüyorum. Başkanımız Vahap Seçer’e böyle bir etkinlik düzenlediği için çok teşekkür ediyorum. Böyle etkinlikler bize motivasyon kazandırıyor” diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?