Orman Genel Müdürlüğü’ne 60 milyon 368 bin liraya 28 tane makam aracı!

Orman Genel Müdürlüğü’ne 60 milyon 368 bin liraya 28 tane makam aracı!

Orman yangınlarından sonra Türk Hava Kurumu yangın söndürme uçaklarını maliyet tasarrufu gerekçesiyle çürümeye bırakıldığını belirten Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin Orman İl Müdürlerine son model makam aracı aldığı öğrenildi.

Türkiye’nin dört bir yanında art arda çıkan ve hâlâ kontrol altına alınmayan yangınların olması sebebiyle Türk Hava Kurumunun bünyesinde olan yangın söndürme uçaklarının kullanılmamasına tepki gösterilmişti.

Tepki üzerine Pakdemirli, çürümeye bırakılan THK uçaklarının 4 milyon dolarlık bakım maliyetini yüksek bulduğunu söylemişti. Pakdemirli’nin, geçtiğimiz Mayıs ayında Orman Genel Müdürlüğüne bağlı İl Müdürlerine toplam piyasa değeri 60 milyonu aşan 28 makam aracı aldığı ortaya çıktı.

28 İL MÜDÜRÜNE 2 MİLYON 156 BİN LİRALIK MAKAM ARACI

Orman Genel Müdürlüğü, Türkiye’de bulunan 28 İl Müdürlerine makam aracı olarak 2021 model Toyota jeep alırken araçların piyasa satış fiyatının 2 milyon 156 bin TL olduğu ancak Orman Genel Müdürlüğünün, araçları toptan alarak fiyatta indirime gittiği iddia edildi.

İl Müdürlerine, son model araç alan THK’nin yangın söndürme uçaklarında 4 milyon dolar için maliyet tasarrufu yapan Bakanlık, geçtiğimiz mayıs ayında Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Konya, Kütahya, Mersin, Muğla, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlerine araçlarını teslim etti.

ORMAN YANGINLARI İÇİN ALINAN JET VE HELİKOPTERİ KULLANIYOR

Pakdemirli, art arda çıkan yangınların kısa sürede kontrol altına alınamaması üzerine “Envanterimizde yangın söndürme uçağı yok. İhaleye çıkıyoruz” açıklamasını yapmıştı. Orman yangınlarını gözetlemesi için Orman Genel Müdürlüğünün envanterinde bulunan 2 helikopter ve 1 tane jet uçağı, asli görevlerinin dışında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından makam aracı olarak kullanılması dikkat çekti.

Milli Gazete’den Sadettin İnan ise, yaptığı bir haberde, Orman Genel Müdürlüğünün envanterinde yangın gözetleme aracı olarak 1 tane jet uçağı, iki tane helikopter bulunmasına rağmen jet uçağı ve helikopterlerin tamamen Tarım Bakanı Pakdemirli’nin emrine tahsis edilerek asli işlerin dışında kullanıldığını belirtti.

Yangın gözetleme helikopterleri genellikle Ankara’da hangarda bekletilirken ihtiyaca göre Bakan Pakdemirli tarafından kullanılıyor. Yangın gözetleme uçağı da şehirlerarası programlar için Bakan Pakdemirli tarafından kullanılıyor.

Öte yandan Pakdemirli’nin ayrıyeten kullandığı Cessna Citation VI tipi özel uçağın 8.1 milyon dolar yani Türk Lirası ile güncel kura göre 68 milyar 104 milyon 800 bine denk geliyor.

kaynak:gerçekgündem.com

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?