OTİZMLİ BİREYLERE ÖZEL FESTİVAL

OTİZMLİ BİREYLERE ÖZEL FESTİVAL

Otizmli bireylere farkındalık oluşturma için “Haydi Yeteneğini Göster” sloganıyla çevrimiçi olarak düzenlenen İZOT Evden Otizm Festivali’nde, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve yurtdışından otizmli bireyler yeteneklerini gösterme fırsatı buldu. Çaldıkları enstrümanlar, söyledikleri şarkılar, çizdikleri resimler ve özel performanslarıyla izleyenlerin beğenisini kazandılar. Toplamda 11 Instagram canlı yayınıyla gerçekleşen festivalde 64 yetenek ve 29 konuk yer aldı.

22 Mayıs günü düzenlenen final gecesine ünlü sanatçılar, müzisyenler, sporcular ve eğitimciler konuk olarak katıldı. İZOT İzmir Otizm Orkestrası ve Korosu da gecede sahne aldı. İZOT’un Kurucu Şefi Dr. Orçun Berrakçay, şunları söyledi:

“Covid-19’un otizmli bireyler üzerinde oluşturduğu olumsuz etkileri İZOT Evden Otizm Festivali aracılığıyla bir nebze olsun azaltmayı hedeflediğimiz bu festivalde otizmli bireyler evlerinde sanki gerçek bir sahneye çıkıyormuş gibi hazırlık yaptılar. Bu durum onlara ve ailelerine mutluluk verdi. Sergiledikleri canlı performanslar aracılığıyla kendilerini ifade eden çocuklar ve gençler birbirlerini de izleyerek motive oldular. Ünlü konukların da festivalimize katılımıyla birlikte onların da takipçilerine ulaşmış olduk. Otizmi hiç bilmeyen kişiler de kendilerini bir anda otizm festivalinin içinde buldular. Otizmli bireylerin ne kadar çok yeteneği olduğunu fark ettiler. Böylelikle toplumsal farkındalığı da sağlamış olduk.”

Festivale destek olan BJK Kabataş Vakfı Başkanı Hasan Anıl Cansızoğlu da “insanlık olarak otizmli bireylerin zengin ruhlarından öğrenecek çok değerin olduğunu, bir farkındalık yaratmak gerekiyorsa kendisine normal insanın tanımı yapan herkesin otizmli bireylerin dürüst, yalın, riyasız, çıkarsız ve açık sözlü tutumlarından öğrenecek çok şeyi olduğunu” ifade etti. Cansızoğlu, “Otizm bir engel değil farklılıktır ve hayatın renkleridir. Bunu her zaman söylemeye göstermeye farkındalık yaratmaya devam edeceğiz.”Otizm bir engel değil farklılıktır ve hayatın renkleridir. Bunu her zaman söylemeye göstermeye farkındalık yaratmaya devam edeceğiz” dedi.

Final Gecesine, Armağan Pekkaya (Yönetmen), Berna Sağlam Naipoğlu (İletişim ve Marka Yöneticisi), Burak Kut (Müzisyen), Celil Nalçakan (Oyuncu), Cem Arslan (Radyocu), Ergin Güngör (ODFED Otizm Dernekleri Federasyon Başkanı), Gökhan Tepe (Müzisyen), Güvenç Dağüstün (Müzisyen), Hasan Anıl Cansızoğlu (BJK Kabataş Başkanı ve Eğitim Gönüllüsü), Jessica O’Rourke Çarmıklı (Sporcu), Mehmet Turgut (Fotoğraf Sanatçısı), Özgen Zeybek (Kabataş Erkek Lisesi Müzik Öğretmeni), Sümer Ezgü (Müzisyen), Şebnem Sungur (Müzisyen) katıldı.

 

3 hafta süren festival süresi boyunca konuk sanatçı olarak; Ufuk Yıldırım, Şenol İpek, Haluk Elvan, Gökhan Tepe, Janset Paçal ve Sinan Güleryüz katıldı. Fark yaratan konuk olarak da Avukat Uğur Poyraz, Dr. Öğr. Üyesi Burcu Seher Çalıkoğlu, Öğr.Gör. Harun Baki, Miray Altun, Arzu Sametkızı, Can Yıldız, Tolga Gökçe, Soner Gül, Fzt. Ayşe Akkuş ve Fatoş Dayıoğlu canlı yayınlarda yer aldı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?