PAKİSTAN’DAN ÜLKEMİZE İNSANİ YARDIM MALZEMESİ GETİREN GEMİ MERSİN LİMANI’NA GELDİ

PAKİSTAN’DAN ÜLKEMİZE İNSANİ YARDIM MALZEMESİ GETİREN GEMİ MERSİN LİMANI’NA GELDİ

 

Pakistan’dan, ülkemizde yaşanan deprem afeti nedeniyle gönderilen insani yardım malzemesi yüklü gemiyi Mersin Limanı’nda Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid karşıladı.

Vali Pehlivan, Büyükelçi Junaid ve beraberindeki heyet ile birlikte, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından Ülkemizdeki afetzedeler için yardım getiren Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne ait “Pns Nasr” isimli yardım gemisindeki incelemelerinin ardından, Pakistan heyetini Mersin İlimizde ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Pakistan donanmasına ait Pns Nasr Gemisiyle, Ülkemize gönderilen insani yardım malzemelerinin devir teslim töreninde bir konuşma gerçekleştiren Valimiz Ali Hamza Pehlivan, sözlerine; “Bugün burada, Mersin Limanı’nda, iki ülke arasında geçmişten bugüne gelen dostluk ilişkilerinin çok anlamlı bir tezahürünü daha hep birlikte yaşıyoruz, tanıklık ediyoruz. Sayın Büyükelçi ve Pakistan’dan gelen heyete teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum” diyerek başladı.

Vali Pehlivan; “Geçtiğimiz yıl Türkiye ile Pakistan, diplomatik ilişkilerin 75’inci yıl dönümünü kutlamıştı. Bunun elbette öncesi de var. Kurtuluş Savaşı yıllarında bugünkü Pakistan bölgesinde yaşayan kardeşlerimiz bizim o zorlu günlerimizde yardım elini uzatmış, destek olmuşlardı. Sonrasında yaşadığımız süreçlerde yine Pakistan halkını ülke olarak hep yanımızda gördük, hissettik. Elbette biz de Türkiye olarak devletimiz, ilgili kurum ve kuruluşlarıyla Pakistan’da ne zaman bir sıkıntı olsa her zaman yanlarında olma gayreti içerisindeyiz. Nitekim geçtiğimiz yıl yaşanan sel felaketinde de gene imkanlar ölçüsünde Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetlerinde ilgili kurum, kuruluşlarımız gerekli desteği verme gayreti içerisinde orada yardıma koşmuştu. Mersin olarak da buradan vatandaşlarımızla birlikte bu sürece katkı sağlamaya çalışmıştık, yardım trenlerini uğurlamıştık” dedi.

İki ülkenin geçmişten bugüne çok yakın ilişki içerisinde olduğunu aktaran Vali Pehlivan, “Türkiye ve Pakistan’ın elbette diplomatik ilişkileri var ama bunun ötesinde kardeşlik ilişkileri var ve her geçen gün de bu kardeşlik ilişkilerimiz derinleşiyor, daha da gelişiyor. Bugün bir örneğini burada yaşıyoruz. Malumunuz 6 Şubat tarihinde ve devamında çok büyük depremler yaşadık. Bu depremler, 11 ilimizde maalesef çok büyük zararlara yol açtı, acılar çektik. Şimdi ise bu acılarımızı dindirme, yaralarımızı sarma sürecindeyiz. Bu süreçten milyonlarca insanımız etkilendi. Bölgeye en yakın illerden biri olan Mersin İlimiz de tıpkı 81 vilayetimiz gibi hem depremzede vatandaşlarımıza ev sahipliği yapmak hem de kurum kuruluşlarımızla bizatihi vatandaşlarımızla bölgeye yardım ve destek ulaştırma konusunda üzerine düşeni yaptı. Ülkemiz, devletiyle, milletiyle, 85 milyon insanıyla kenetlendi ve depremin yaralarını hep birlikte sarma gayreti içerisine girdi ve bu gayret artarak devam ediyor. Ülke olarak biz depremin bu yaşadığımız afetin yaralarını sararken, Pakistan gibi kardeş, dost ülkelerden gelen yardımlar da miktarının ötesinde anlamı itibarıyla bizleri çok memnun etti. Oralardan kalkıp buralara gelmeniz, Pakistan devletinin, halkının selamını ve geçmiş olsun dileklerini iletmeniz bile başlı başına kıymet ifade ediyor. Bu yaklaşım ülkelerimiz arasında varolan dostluk, kardeşlik bağlarını pekiştirmektedir. Bundan dolayı sizlere müteşekkiriz. Pakistan devletine, Pakistan halkına teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Vali Pehlivan, Pakistan’dan 3.425 kışlık çadırın İlimize, Ülkemize, deprem bölgesine ulaştığını ve Pakistan’ın ikinci yardım gemisinin 23 Mart’ta Mersin’e ulaşmasının beklendiğini aktardı. Pakistan ülkesinin, devletinin, insanlarının İlimize, Ülkemize ve deprem bölgesine uzanan yardım eli, duası ve iyi dileklerinin ifadesi olacağını, ayrıca o günün aynı zamanda Pakistan için de bir milli gün olması hasebiyle ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

İki ülke arasında güçlü kardeşlik bağlarının olduğunu belirten Büyükelçi Yousaf Junaid, “Biz arkadaş değil, kardeşiz. Türkiye’nin her sorununun Pakistan’ın da sorunu olduğuna inanıyoruz. Türklerin kalbi Pakistan ile Pakistanlıların kalbi de Türkiye ile atar” ifadelerini kullandı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek depremde yaşamını yitirenlere başsağlığı diledi. Tuğgeneral Komodor Sohail Ahmed Azmie de duygu ve düşüncelerini dile getirdiği bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından gemiden yardım malzemeleri tırlara yüklenmeye başlandı. Gemideki yardımlar, işlemlerin ardından AFAD koordinasyonunda depremden etkilenen İllerimize ulaştırılacak.

Pakistan donanmasına ait Pns Nasr Gemisiyle Ülkemize gönderilen insani yardım malzemelerinin Mersin Limanı’nda gerçekleştirilen devir teslim törenine; Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve Pakistan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Yousaf Junaid ve beraberindeki heyet ile birlikte, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Vali Yardımcısı ve Liman Mülki İdare Amiri İbrahim Küçük, Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, Mersin Liman Başkanı Murat Harun Baştürk ve Afad görevlileri katıldı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?