Rakım 2500’te Yörüklere Hizmet

Rakım 2500’te Yörüklere Hizmet

 

Torosların zirvesinde, Musabozuldu yaylasında yer alan yürüklerin yolları, Erdemli Belediyesi tarafından yapılıyor. Yaklaşık 100 bin küçükbaş hayvanın yetiştirildiği bölgede, Yörüklerin yüzleri gülüyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, 2200 rakımda bulunan Yörükleri ziyaret etti.

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, yıl boyu 2200 rakımda zorlu şartlar altında üretim yapabilmek için çalışan Musabozuldu Yörüklerini ziyaret ederek, mahallede yapılan çalışmaları yerinde takip etti.

Ekipler Torosların Zirvesinde

Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Torosların zirvesinde, yörüklerin yollarını düzeltmek için fedakârlık içinde bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Başkan Tollu, Yörüklerin üretimi için ne yapılsa az olacağını vurguladı. Başkan Tollu, “Şu anda 2200 rakımdayız. Hani diyoruz ya, ‘Erdemli Belediyesi, 0 rakımdan 2500 rakıma kadar insanımızın yaşadığı her yere hizmet götürüyor’ işte, Erdemli Belediyesi 2200 rakımda çalışıyor. Ben çalışma arkadaşlarımıza hassaten çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız Erdemli’ye gelmeden, burada değerli muhtarlarımız nezdinde saatin 6’sında çalışmaya başlıyor ve gün batana kadar bu çalışmayı sürdürüyor. Özellikle hayvancılık yapan insanlarımızın burada çok ciddi bir üretimi söz konusu. İnsanlarımız burada, binlerce hayvan yetiştiriyor. Hem aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar hem de hayvan ihracatına katkıda bulunuyorlar. İşte bu bozkırlarda insanlarımız, 8-10 ay boyunca yem parası ödemeden, herhangi bir masraf yapmadan hayvancılık yapıyor. Yörüklerimiz hem sahilde üretiyor hem de dağın başında, 2500-2200 rakımda, ciddi bir üretim gerçekleştiriyor. Onun için Yörükleri, ne kadar takdir etsek ne kadar yad etsek az, ne yaparsak yapalım onların hakkını ödememiz gerçekten mümkün değil” diye konuştu.

Muhtarlardan Başkan Tollu’ya Teşekkür

Hayvancılıkla ilgili her türlü faaliyeti yürüttüklerini ifade eden Kösereli Mahalle Muhtarı Kemal Çevik, “ Erdemli Belediyemize, Yörüklerimize yaptıkları hizmetlerden dolayı çok teşekkür ederim. Yaylamız Erdemli’ye, 80 km uzaklıkta olup, özellikle şu anda bulunduğumuz konum, Kösereli Yörüklerinin olduğu yerdir. Fakat Evdilek Mahellesi’nin içerisinde sekiz on tane köyümüzün Yörükleri yaşamaktadır. Bunlarda seksen doksan tane haneye tekâmül ediyor. Erdemli’de en fazla hayvan sayısı bulundurduğumuz bir coğrafyadayız.  Burada 70-80 bin civarında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğimiz yapılmaktadır. Buralarda Erdemli Belediyemiz her yıl düzenli olarak hizmet yapmaktadır. Özellikle ulaşımda büyük imkan sağlamaktadır. Coğrafyamız özellikle 2500 rakamına kadar yükseliyor. Erdemli Belediye Başkanıma ben çok teşekkür ediyorum diye konuştu.

 

Güzeloluk Mahalle Muhtarı İbrahim Doğan, “ Süt kazanlarının ya kapağı açılırdı,  ya dökülürdü. Şimdi başkanımız sayesinde yollar yapılıyor. Süt olsun, peynir olsun rahatlıkla varıyor. Bu konuda Mükerrem Başkanımıza teşekkür ediyorum diye konuştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?