Safya’nın arkasında 48 güçlü kadın var

Safya’nın arkasında 48 güçlü kadın var

Uluslararası emtia ticaretinde 25 yıla yakın deneyimi, dünya üzerindeki şirketleri ve markası Safya aracılığıyla Türkiye’nin ham ayçiçek yağı tedariki ve üretiminde büyük pay sahibi olan AVES’in en önemli gücünü beyaz yaka kadrosunun yüzde 45’ini oluşturan kadın çalışanlarından alıyor. Hemen hemen her birimde önemli görevler üstlenen kadınlar, Aves’in en önemli markası Safya’nın hem Türkiye’ye hem de ABD’den Japonya’ya kadar 70 ülkeye ulaşmasında önemli rol oynuyor Firmanın 105 kişiden oluşan beyaz yaka kadrosunun 48’ini kadınlar oluşturuyor.

Beyaz yaka kadrosunda kadın istihdam oranı yüzde 50’ye yaklaştı

Aves Enerji & Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Senan İdin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptığı değerlendirmede hayata geçirdikleri yeni istihdam projelerinde kadın personel başvurularına yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarına dikkat çekti. Bu vizyon ile firmalarındaki beyaz yaka kadrosundaki kadın istihdamı oranının neredeyse yarı yarıya yükseldiğini ifade eden Senan İdin, “Önümüzdeki dönemlerde kadın istihdamı oranlarını daha da artırmak ve daha çok kadına yeni iş sahası açmak için yatırım projelerine devam edeceğiz. Çünkü sahip olduğumuz entegre tesisimizde Türkiye’nin en büyük değerlerinden birine imza atan güçlü kadın çalışanlarımız var. 2014 yılından beridir sofralarda el birliği ile büyüyen bu koca dünya tertemiz saf bir kalbe sahip 48 güçlü kadın personelimiz tarafından büyütülüyor. Gökyüzüne ulaşan tüm kahkahalarda işine sevgisini katan mükemmel imzalar var. İsmini taşıdığımız, varlığı ile güç bulduğumuz tüm kadınlarımıza saygı ve minnetle dünya kadınlar gününü kutluyoruz” dedi.

Kadınların geleceği yaratmada önemli görevleri var

Kadın personellerin firma bünyesinde kalite kontrol, lojistik, laboratuvar gibi stratejik ve zorlu birçok birime başarılı işler yaptığına dikkat çeken Senan İdin, şöyle devam etti: “Birinci ve bir milyonuncu şişede aynı kalite garantisi sloganıyla üretim yapmamıza olanak veren en önemli değerimiz sahip olduğumuz kadın çalışanlarımızdır. Firmamızın sürdürülebilir kalkınma hedefleri için şirket içi olarak ortak değerlerin arttığı ve fırsat eşitliğinin sağlandığı bir süreci yöneterek birçok başarılı organizasyona imza atıyoruz. Çünkü Genç kadınların geleceği yaratmada önemli görevleri olduğunu çok iyi biliyoruz. Firmamızın gelecek vizyonunda yeni bakış açılarını, dijitalleşmeyi, inovasyonu ve doğru yeteneklere yatırım yapmanın önemini her zaman önceliyoruz. Bu çalışmaları yapmamızdaki en önemli nedenlerden biri de toplumuzda genç kadın girişimcilerimiz için farkındalık yaratmaktır. Bu yüzden firma içi yaptığımız etkinliklerle kadınlarımızın bilgi ve üretim etkinliklerini teşvik ediyor, örnek oluyoruz. Kadın çalışanlarımız firmamızın gıda ve tarımda sürdürülebilir ürünler, hizmetler ve teknolojileri alanında farklı bir yaklaşımlar getirip marka değerimizi küresel standartlara çıkartıyor” diye konuştu.

48 kadından Senan İdin’e ahde vefa

Şirket bünyesinde beyaz yaka kadrosunda görev yapan 48 kadın personel, imzaladığı Safya şişesini 8 Mart Dünya kadınlar gününde kendilerine fırsat eşitliği yaratarak önemli pozisyonlara gelmesine fırsat veren Aves Enerji & Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Senan İdin’e sundu. Aves Enerji Yağ İnsan Kaynakları Müdürü Pakize Özel tarafından sunulanimzalı şişeyi kabul eden Senan İdin, Safya’ya daha çok kadının imza atması için gayret göstereceklerini bildirdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?