SERİ KATİL !!!

SERİ KATİL !!!

Tüm dünyayı etkisi altına alan,sosyolojik,ekonomik ve dolayısıyla psikolojik sorunların had safaya eriştiği pandemi süreci.
Mimarı…
COVID-19 (Korona) !
Milyonlarca yaşamın bitmesine sebebiyet veren,yanlızca yaşamlarını yitirenler değil,ardından yaşamlarına devam edenlerin tarifsiz korkuları,sorgusuz,sualsiz,yorum yapılamayacak kadar gerçek.
SERİ KATİL !
COVID-19 (Korona)
Sormadan edemiyeceğim,merakımı hoş görmeniz temennisiyle…
Adına COVİD-19(Korona)denilen SERİ KATİL’in bu günlere kadar hala var olmasında hiç mi payımız yok ?
Ön görüme sonsuz güvenimle ilk günden beri söylediğim ve bu süreç tamamen bitene kadar söylemekten yorulmayacağım…
Güya bizleri korumak amacıyla alınan kararlar çavuş ahbab ilişkisi,an kurtarma düşüncesiyle değil,olması gerektiği gibi uygulanmaz ise,değiştirilmeyen bu süreci daha çok nefesimiz tükeninceye kadar konuşmaya devam edeceğiz gibi görünür ne yazık ki.
Hisleri,duyguları,mantığı,olan düşünme yetisini kaybetmemiş ve en önemlisi vicdani muhasebesini yapabilen tüm bireyler gibi,toplum olarak
çoğunluğumuzu ilgilendiren,aslında irdelenmesi gereken,kendimce sürekli sorduğum ve cevabını kendim vermekten öteye gidemediğim cevapları yaşantımıza müdahil olmaya devam etmelerinden sıkılmakla kalmayıp…
YO-RUL-DUM.
İnanıyorum ki…Söylemek istediği çok şey olup,kelimeleri boğazlarında,düğüm yumağına dönüştüğü için konuşamayan veya çekinen lakin benimle hemfikir olanlar azınlıkta değildir.
Her ne kadar azınlık olmasakta…
SERİ KATİL !
COVID-19(Korona)
Eğer cidden bu kadar acımasız,tehlikeli ise,peki…
O zaman bizlerdeki bu rahatlık ne ?
Bu bana bir şey olmaz tavırları ile sergilenen,sadece kendilerini değil,hepimizin sağlığını ve yaşamlarını tehdit eden,anlamsız öz güven niye?
Çevremizde duyduğumuz,gördüğümüz ve üzülerek tanık olduğumuz, istemsizce freni patlamış durdurulamayan hızla uçurumdan aşağıya düşen araç misali,nereye,nasıl gittiğini tahmin edemediğimiz…SERİ KATİL(Korona)’nın arkasına sığınarak bilemediğimiz bir yolda bilinmezliğe doğru hızla ilerleyen çaresizliğin artık çare olabilecek çözümleri nasıl var edilebilirizi gündemimize taşımakta geç kalmadık mı ?Ebedi kış uykusunda olanları,uyanmasınlar diye her gün sayısız sanal gündemlerle başladığımız günlere oyalanarak boşa hibe ettiğimiz zamanın son bulacağı,gerçeklere uyanacağımız, düşünme vaktinin geçerli bir tarihi var mı ?
SERİ KATİL !COVID-19( Korona)
Hani bir günde binlerce insanı,hiç vicdanı sızlamadan,acımasızca,hayattan koparıyor, ardındaki tüm yaşamları felç ediyor,yarım bırakıyor ya,herkes nasibini alarak.
Allah seni kahretsin (Korona) nereden girdin hayatımıza diye beddular yağdırıyor çoğumuz,ne değişti bunca zaman yaşadığımız değil, asıl olan,yaşamak zorunda bırakıldığımız iki yıla yakın zamandır,öğretilen dolayısıyla öğrenilmiş çaresizliği,kimi ranta çevirerek keyfini yaşayıp,sefasını sürerken,kimi çaresizliği en dibine kadar yaşayıp kapanışı yaşamını yitirerek bedelini acımasızca ödüyor.
Tehlikeli ve acımasız…
SERİ KATİL !
COVID-19(Korona)ne zaman, nerede,nasıl olduğunu bilmeden hep bir korku her an yakalanırmıyım endişesi ile panikleyip psikolojik buhranlar yaşamaya başladık,hemde azımsanamıyacak çoğunlukta.
Peki !
Neden ?
Zorunlu olmadıkça hiç bir yere gitmek istemiyor,kurallar çerçevesinde hareket ediyor,sosyal yaşantımızı ekran içinden ve ya karşısında yaşamaya çalışıyor iken bizler…
Ya dışarıda öyle mi ?
Tedbirler hususunda alınan kararlar gerçekten uygulanıyor mu ?
Veya yaşamlarımızı önemseyip kimler tam anlamıyla…MASKE-MESAFE-HİJYEN,konusunda hasas davranıyor ?
Çok üzücüde olsa gerçekler acıdır can yakar,evet yakıyor da tarifi yok dediğimiz acıyla ne yazık ki .
Pandemi sebebiyle iki yıl sonra ilk defa(11.09.2021/Cumartesi)günü İSTANBUL’A gitmek için hava yolunu kullandım.
Şimdi adım,adım ilerllemek istiyorum…
Biletler alınırken,hes kodu-aşı sorgulaması yapılıyor işte bu dedim.
Sonrasında servise binerken tekrardan hes kodu istendi-aşılar kontrol edildiği için yüreğime su serpildi rahatladığımı hissettim,önlemler doğru ilerliyor,kontrollar olması gerektiği gibi yapılıyordu.
Veee…
Geldim havalimanı girişine yine aynı sorularla,tüm uygulamaların denetlemeleri yapıldı.
Oh be dedim ki bir de ne göreyim,insanlar bilet kuyruğunda dip,dibe.
Çift maske yüzümde olmasına rağmen tedirgin oldum,zaten var olan mesafeyi biraz daha açarak uzak durduğum için,tuhaf bakışlara maruz kalarak havalimanının bekleme salonuna geçiş yaptım,burada öyle bir yoğunluk oluştuki çevreme baktığımda maskelerini çene altına indirenlermi dersiniz,tamamen çıkaranlarmı,tedirginliğim daha çok artı,öyle ürkmüşüm ki iliklerime kadar titrediğimin farkına vardım,saatimiz geldi yine dib,dibe insanların oluşturduğu uzayan kuyruk ve çıkış kapısından uçağa bindim tıkış tıkış üçüzler halinde yerlerimize yerleştik,yolculuğum başladı,kendimi pencereye yapıştırdım,yolcuğuğumun sonu havalimanına ininceye kadar.
Balık istifi dediğimiz şekilde servislere binildi ve bagaj alma merasimi için bandın etrafına yığılan iğne atsan yere düşmeyecek insan seline baktığımda kaç metre mesafede beklediğimi hatırlamıyorum,donup kalmıştım,birden içim titreyerek irkildiğimi farkettim,vurdumduymaz tavırlar,şuursuzca davranışların sonucunda kaç kişi…
SERİ KATİL !
COVID-19(Korona)dan nasibini alacaktı kimbilir,dokunsalar hıçkıra,hıçkıra ağlayacağım,İyiki tek başımayım diye sevindim o an.
Psikolojimiz demir gibi güçlü olsada,hissedebilen duygu ve düşünceleri olan bireyleriz.
Sevdiklerimizi koruma içgüdüsü ile hangimiz endişe duymuyoruz.
Yolculuğum sırasında ve sonrasındaki gittiğimiz her yerde gördüğüm tedbirsizlikler, gözümün önünde anlamsız öz güvenle vurdumduymazlık hat safhada davranışlar kabus gibi !
Hiç kimsenin bir başkalarının sağlığını,hayatını risk etme hakkının olmadığını söylemekten yorulmayacağım,bana bir şey olmaz düşüncesiyle,umursamaz tavırlarla davranışların sergilenmesi karşısında,sadece konuşmak,yazmak değil tüm dünyaya haykırmak istiyorum.
ARTIK YETER !
SERİ KATİL !
COVID-19(Korona)nın arkasına sığınıp psikolojik çöküntüye uğratarak,göz göre,göre çaresizliğe mahkum ettiğiniz,yaşamları yok etmeyin.
SERİ KATİL !
COVID-19(korona)ile ilk tanıştırıldığımız o ilk günleri hatırlıyormuyuz ?
UUfff tüm dünya ayağa kalktı,ne olduğunu anlayamadan yaşamlarımız kısıtlandı,evlere kapatıldık,işsiz ve çaresiz bırakıldık,peki ne değişti,bu kadar rahatlık normal ise,bizler ne için kabusu aratmayan bunca zamanı yaşamak zorunda kaldık.
Sağlığımız için gece gündüz demeden tüm yaşamlarını hastahanelerde geçiren canları pahasına virüsle mücadele eden sağlık kahramanlarımızın sağlığını merak etmiyormuyuz artık !
İlk günlerde öyle büyük bir korku ve endişe içindeydik ki hemde tüm iliklerimize kadar,öyle ürkmüştük ki felefon ile görüşürken bizede bulaşırmı diye tuhaf söylemlere bile acaba olabilirmi diye sorgulayacak kadar paronoyaklaştık.
Çevremizde gördüğüm duyduğum bir değil sayısız ailedeki tüm fertlerinin (korona)sebebiyle evinde karantinada olduğunu rüyamdamı görüyorum.
Yaaa,virüs tamamen bitti de haberimiz mi yok düşüncesinden kendimi alamıyorum.
Öğrenmenin sağlıklı bir uygulaması varmı ?
Açıklanan verilere dayanan rakamların gerçeklerden uzak olma ihtimalinin yüksek olması sebebiyle,alınan kararlar güya uygulanan tedbirler inandırıcı gelmiyor.
Her an daralan çemberin sorumlusu…
SERİ KATİL !
COVID-19(Korona)olsada(İğneyi kendine,çuvaldızı başkasına batır)atasözünü hatırlatmak istiyorum.

Saygılarımla

“YAŞAMA DAİR HERŞEY”
Profesyonel Koç _Uzman Eğitmen
Mercane CAN

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?