Seyahat Yasağı Kısıtlaması Kalktı! HES Kodu İle Bilet Satışı

Seyahat Yasağı Kısıtlaması Kalktı! HES Kodu İle Bilet Satışı

Alınan tedbirler kapsamında; İlk etapta 30 büyükşehir ve Zonguldak için uygulanan kısıtlama, zaman içerisinde 15 ile düşürüldü. Başkan Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yapılan açıklaması ile şehirlerarası seyahat yasağı kısıtlamasının uzatıldığı bildirilmişti.

Korona virüs konusunda yaşanan olumlu gelişmeler neticesinde yeni normalleşme sürecine girilmiş ve alınan bazı kısıtlama tedbirlerinin esnetilmesi ve hatta bazı kısıtlamaların kaldırılması gündeme gelmişti.

Bugün yapılan kabine toplantısı sonrasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı yayında yaptığı açıklamada; “Şehirlerarası seyahat kısıtlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamen kaldırılmıştır. Gelişmeleri takip ederek olumsuz bir durum görürsek bazı illerimiz için bu kısıtlamayı tekrar getirebiliriz.” dedi.

Vatandaşlar seyahat etmek istediklerinde; sağlık bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar Mobil uygulaması üzerinden alınacak kodla seyahat yapılabilecek. Sonra bir yolcuya hastalık bulaştırırsa, takibi kolayca yapılabilecek. Herkese özel bir kod olacak.

Kişiye özel üretilecek HES kodunun bilet üzerine eklenmesi 18 Mayıs 2020 tarihi itibariyle zorunlu hale getirilmişti. HES kodu sorgulaması için HES kodu ile birlikte yolcu kimlik numarası (TCKN, Pasaport vb.), iletişim bilgisi (telefon ve e-mail alanlarının her ikisi de) ve doğum tarihi zorunlu alanlar olarak doğru ve eksiksiz olarak girilecek.

Şehirlerarası seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen Hayat Eve Sığar Mobil uygulaması üzerinden oluşturacakları HES kodu sayesinde Şehirlerarası yolculuklarını rahatlıkla yapabileceklerdir.

 

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?