SMS YOLUYLA PROVOKASYON

SMS YOLUYLA PROVOKASYON

 

AFAD’ın ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin adını kullanarak sahte bilgilendirme mesajı hazırlayan kişiler, Mersin’de korku ve endişe ortamı yaratmaya çalıştı. Mersinlilerin telefonuna AFAD adıyla, MBB Başkanı Vahap Seçer imzasıyla gönderilen sahte mesajda, gece saatlerinde deprem olacağı gibi gerçekle ilgisi olmayan, bilim dışı ifadeler yer aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi vatandaşları sahte mesaja itibar etmemeleri konusunda bilgilendirdi.


Bugün akşam saatlerinde Mersin’de yaşayan vatandaşların telefonlarına gelen bir mesaj şaşkınlık yarattı.
AFAD adıyla gönderilen mesajı açanlar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer imzalı bir metinle karşılaştı.
Sahte mesajda, “Bugün akşam saat 21. 00 ile 22.00 arasında Mersin’de bir deprem olacağı” ifadeleri yer alıyordu.
Depremlerin ne zaman olacağını önceden bilmek mümkün değil. Hal böyleyken yüzlerce kişiye gönderilen sahte mesajda deprem olacağı belirtilerek halk korku ve paniğe sevk edilmek istendi.

Hem AFAD’ın hem Mersin Büyükşehir Belediyesinin adını kullanan, halkı korku, panik ve endişeye sevk etmek üzere art niyetli odaklar tarafından hazırlandığı bilinen sahte mesaj üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi hukuk birimleri harekete geçti.
Hukuk birimleri, sahte mesajı hazırlayan, vatandaşların cep telefonlarına gönderen kişileri tespit için ilgili mercilere başvurdu.
Sahta mesajı atarak Mersin halkını korku ve paniğe sevk etmek isteyen kişiler hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin resmi sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, “AFAD’dan gönderilmiş gibi yazılan ve Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in adı kullanarak gönderilen, gerçek dışı ifadeler içeren SMS ile başkanımızın bir ilgisi yoktur. Yasal hakkımızı kullanacağımızı belirtir, dezenformasyon amacıyla yapılan paylaşıma itibar etmemenizi rica ederiz” denildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?