SON DAKİKA | Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Koca’dan kritik açıklamalar

SON DAKİKA | Bilim Kurulu sonrası Sağlık Bakanı Koca’dan kritik açıklamalar

Türkiye’de günlük vaka sayıları 20 binin üzerinde seyrediliyor. Yeni kısıtlamaların gündeme gelip gelmeyeceği tartışılırken Bilim Kurulu bugün kritik bir toplantı daha gerçekleştirdi. Delta varyantı ve aşılama çalışmalarının da ele alındığı toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kritik açıklamalarda bulunuyor…

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu saat 16:30’da video konferans yöntemiyle toplandı. Aşılama ve corona virüsüyle mücadelenin ele alındığı toplantı sonrası konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadeleri kullandı;

*Bilim Kurulumuz salgının ilerleyişi, artan vaka sayıları ve aşı programımızı esas alan bir toplantı gerçekleştirdi.

*Salgını iki evrede ele almalıyız; aşıdan önce, aşıdan sonra…

*Okullar zamanında açılacak. Tüm okullar yüz yüze eğitime geçecek.

Sağlık Bakanı Koca: “Koşullar ne olursa olsun öğrencilerimizi koruyarak uygulamalı ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz.”

Koca:”Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli, aşı olmayanlar ise düzenli olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir”

Koca: “En yüksek koruma seviyesi 3 doz inaktif aşı olan vatandaşlarımızda. Buna en yakın koruma seviyesi ise iki doz inaktif aşı olup 3. doz mRNA aşısı olan vatandaşlarımızda.”

Koca: “(Kovid-19) Toplumsal bağışıklığı elde etmiş değiliz. En az iki doz aşı olmadan bağışıklık elde edilemiyor. En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli.”

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?