TARSUSLU ÖĞRETMEN GÖREV YAPTIĞI OKUL İÇİN FİDE TALEP ETTİ, TARSUS BELEDİYESİ 20 BİN FİDE GÖNDERDİ

TARSUSLU ÖĞRETMEN GÖREV YAPTIĞI OKUL İÇİN FİDE TALEP ETTİ, TARSUS BELEDİYESİ 20 BİN FİDE GÖNDERDİ

Tarsus Belediyesi’nin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü sorumluğunda yürüttüğü “Ata Mirası Yerli Tohum” projesi kapsamında yapılan çalışmalar ilçe sınırlarını aştı. Her gün geliştirilerek yaygınlaşan proje kapsamında, belediyenin Gen Bankasında bulunan tohumlar seralarda fideye dönüştürülerek üreticilere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Yapılan bu çalışmayı sosyal medya üzerinden takip eden Tarsuslu Öğretmen Simla Özer görev yaptığı Akçakale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin Tarım Teknoloji dersinde uygulamalı ekim eğitimi yapabilmesi için Tarsus Belediyesi ile irtibata geçerek fide talebinde bulundu.  

Tarsuslu öğretmenin bu talebine hemen yanıt veren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü ekiplerinden ata tohumu ve yerli tohum sebzelerinden olan Tarsus kıvırcığı, yerli marul, brokoli, lahana ve karnabahar fidesiyle birlikte nar fidanı, Tarsus beyazı üzümü bağ fidanı, aromatik bitkiler ve süs bitkileri olmak üzere toplam 20 bin fideyi Şanlıurfa’ya Bağlı Akçakale İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne göndermelerini istedi.

Başkanın talimatı doğrultusunda hazırlanan 20 bin adet fide ve fidan yola çıkarıldı ve Akçakale Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kadir Çiftçi, Tarsuslu öğretmen Simla Özer ve Tarım Teknolojileri Öğretmeni Ekrem Güleç’e teslim edildi.

Okul Müdürü Çiftçi ve öğretmenler, isteklerini geri çevirmeyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ettiler.

Öğretmen ve öğrencilerle görüntülü telefon bağlantısı ile konuşan Dr. Haluk Bozdoğan, ata mirası yerli tohumların ekiminin yaygınlaşması için çaba sarf eden, bu konuda duyarlı olan herkese ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?