TARSUS’TA YAYA ÜST GEÇİDİ ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

TARSUS’TA YAYA ÜST GEÇİDİ ÇALIŞMALARI TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

 

Büyükşehir Belediyesi, Tarsus’ta araç trafiğinin yanı sıra yaya geçişlerinin de  yoğun olduğu Atatürk Caddesi üzerindeki Sunay Atilla Üst Geçiti’ni yeniden yapılandırıyor. Özel gereksinimli bireylerin de rahatça kullanabileceği yeni yaya üst geçidinde, her iki yönde de olacak şekilde çift taraflı iniş-çıkış yapılabilen 2 asansör yer alacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, altyapı çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken, bir taraftan da kent merkezlerine modern yapılar kazandırmayı sürdürüyor. Büyükşehir, Tarsus’ta araç trafiğinin yanı sıra yaya trafiğinin de yoğun olduğu Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Sunay Atilla Üst Geçiti’ni yeniliyor.

Uzun yıllardan bu yana üzerinde bulunan yürüyen merdivenin sürekli arızalanmasından dolayı vatandaşların şikayetlerine neden olan eski yaya geçidi, platformunun tamamen sökülmesinin ardından yeni proje ile yeniden yapılandırılıyor.

Üst geçitte montaj çalışmaları sürüyor

Başlatılan yeni yürüyen merdivenli ve asansörlü geçit projesi için temel kazı çalışmaları tamamlandı. Son teknolojik ekipmanların kullanıldığı yeni projede ana aksam montaj çalışmaları yerine getiriliyor. Üzerinde her iki yönde de olmak kaydıyla çift taraflı iniş-çıkış yapılabilen, ayrıca özel gereksinimli bireyler ve ileri yaş almış yurttaşlar tarafından da kullanılabilecek iki asansörün bulunduğu, estetik görünümlü yaya üst geçidinde son teknolojik malzemeler kullanılıyor.

Güvenlik kameraları ve led aydınlatmalarının yer alacağı yeni yaya üst geçidi projesi tamamlandığında, demiryolu ağı nedeniyle vatandaşların zorunlu geçiş yaptıkları söz konusu bölgede yaya güvenliği sağlanmış olacak.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?