TFF SÜPER LİG AÇILIYOR PEKİ YA RİSKLERI ?

TFF SÜPER LİG AÇILIYOR PEKİ YA RİSKLERI ?

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyanın hemen her ülkesine yayılarak küresel salgın haline gelen yeni tip koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler kapsamında başta futbol olmak üzere bütün majör spor organizasyonları ertelenmişti.
Ülkemizde de korona virusunden dolayı gerçekleşen ilk can kaybı ile liglere ara verilmişti.
TFF ‘ nin yaptığı son açıklama ile liglerin 12 Haziran’da tekrardan başlayacağı duyurulmuştu.

Peki liglerin başlaması riskli mi ?

Bilim kurulu üyelerinin ve bir çok otoritenin de söylediği gibi , Futbol doğası gereği temaslı bir spor dalı. Maçın heyecanı içinde ve hızlı hareket halinde fiziksel mesafenin korunması mümkün değil.Üstelik ortaya konulacak efor verilen ara sonrasında bir çok sakatlık da getirecektir.Bunlara ek olarak da yapılacak maçların yayınlanması için görev alacak çalışan sayısı azımsanmayacak kadar çok olacakken , virüsün birincil bulaşma yolunun temas olduğunu düşünürsek alınan bu kararın yanlış ve erken bir karar olduğu açıkça ortada.Fransa ve Hollanda gibi Avrupa’nin önde gelen Futbol Liglerinde sporcu ve bu sektörde çalışan bir çok emekçinin sağlığının riske atılamayacağı gerekçe gösterilerek 2019-2020 sezonları iptal edildi.

Salgın riskinin tam olarak geçmediği ve her an ikinci dalganın ortaya çıkma ihtimalinin olduğu bu zamanda, Ülkemizde alınan bu karar umarım olumsuz ve kötü sonuçlara sebebiyet vermez.Çünkü hiç bir şey insan sağlığından önemli değildir.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?