TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ

TOPLUM MÜHENDİSLİĞİ

Diğer isimleri zihin mimarlığı,Toplumsal sosyolojik ve psikolojik dimağ mimarlığıdır.
Bir çesit uygulama biçimidir.

Asıl amaç toplumun demoğrafisinde,sosyal dokusunda, değişiklik yapmak tepkileri,nefretleri,istekleri, sevgileri, tutkuları, kitlesel etkilerini yönlendirme ve biçimlendirme, denetim altında tutabilme,paralize edebilmek gibi yetileri içeren bir iştir.

ÖRNEK pazarlama, eğitim,yada dini konulardaki algı operasyonlarını gösterebiliriz.Bu dal bir meslek grubuna dahil olmamakla etkin bir algı metodu şeklidir.
Çeşitli teknikleri vardır.Pazarlama, devamlı tekrar,çocuklar, gençler,fakirler,yada kadınlar gibi daha çok savunması zayıf gruplarda propogandada sonuca giden bir organizasyon biçimidir.

Alternatif veya rakip düşünceyi düşmanlaştıran zihinsel örgü ve bilinci şartlandırma yöntemi ile yayılır .

Bu yöntemde senaryo, komplo teorisi yalan veya doğruluğu önemli değildir. devamlı tekrar metoduyla gerçekmiş gibi gösterilir ve inandırılır, Topluma aşırı zarar verir uzun süreli beyin yıkama metoduyla algı,karakter, kişilik bozukluklarına yol açar..

Toplum mühendisliği güzel bir şey değildir kuklacıya kukla olmak gibi bir şeydir siyasi arenada çok sıkça başvurulan bir metot olması nediyle halk kutuplaşmaları tehlikeli boyutlara ulaşmıştır.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?