Türkiye’de 24 saatte 6 kadın öldürüldü

Türkiye’de 24 saatte 6 kadın öldürüldü

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine Türkiye genelinden tepkiler sürerken 24 saatte 6 kadın katledildi. Denizli, İzmir, Osmaniye, Antalya, Adana ve İstanbul’da gerçekleştirilen kadın cinayetleri sosyal medyanın gündemine oturdu.

İstanbul Sözleşmesi’ olarak bilinen ve 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin de imzaladığı ‘Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi’ 20 Mart’ta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile feshedildi.

Sözleşmenin fesih kararına tepkiler sürerken 24 saatte Türkiye’de 6 kadın katledildi. Sosyal medya platformlarında öldürülen kadınların isimlerine dikkat çekilirken açılan konu başlıklarına çok sayıda yorum yapıldı.

İŞTE SOSYAL MEDYANIN KONUŞTUĞU KADIN CİNAYETLERİ

Denizli’deki olay, gece yarısı Pamukkale ilçesindeki Hacıkaplanlar Mahallesi Kayalık Caddesi’nde bulunan 6 katlı Çimen Apartmanı’nda meydana geldi. Eşiyle boşanma aşamasında olan Meral Sivrikaya, iki hafta önce evini terk ederek kızı Ö.Y.’nin yanında kalmaya başladı.

Erkan Sivrikaya, iddiaya göre eşiyle barışmak için kızının yaşadığı apartmana gitti. Kapının kendisine açılmaması üzerine Erkan Sivrikaya, benzerine film senaryolarında rastlanabilecek korkunç bir plan yaptı.

Erkan Sivrikaya, kapının açılmaması üzerine elinde ip ile apartmanın çatısına çıktı. Çatıdan ip ile ilk olarak altıncı kattaki dairenin balkonuna daha sonra da kızının yaşadığı beşinci kata sarkarak inen Erkan Sivrikaya, eve girip eşiyle tartışmaya başladı.

Eşini barışmaya ikna edemeyen Erkan Sivrikaya, bu sırada yanında getirdiği bıçakla iki çocuğunun annesi Meral Sivrikaya’yı balkonda vücudunun çeşitli yerlerinden defalarca bıçakladı. Sivrikaya’nın çığlıkları üzerine kızı Ö.Y. ve eşi yardıma koştu.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?