ÜNİVERSİTE ADAYI GENÇLER MERSİN’DE KAMPÜS HAVASI SOLUDU

ÜNİVERSİTE ADAYI GENÇLER MERSİN’DE KAMPÜS HAVASI SOLUDU

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Silifke ve Tarsus’taki kurs merkezlerinde üniversiteye hazırlanan öğrenciler Mersin Üniversitesi’ni gezdi. Gençler, sınava sayılı günler kala kampüs havasını soluyup üniversite hakkında bilgi aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kurs merkezlerinde üniversiteye ücretsiz hazırlanan gençler, Sosyal Hizmetler Dairesi’nin düzenlediği turlarla kentteki üniversiteleri tanımaya devam ediyor. İlk geziye kent merkezindeki öğrenciler katılırken, ikinci programda ise Tarsus ve Silifke’den gelen öğrencilere Mersin Üniversitesi gezdirildi.

Gençler, Çiftlikköy Kampüsü’nde üniversite havası soludu

Tarsus ve Silifke’den gelen öğrenciler Mersin Üniversitesi’nin Rektörlük binası önünde buluştu. Mersin Üniversitesi’nin 30’ncu yıl dönümüne denk gelen gezide eğlenceli bir ortamla karşılaşan öğrenciler, Çiflikköy Kampüsü’nde öğrenim gören üniversitelilerle aynı havayı soludu. Gençler, ardından Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’ne geçerek üniversitenin tanıtım videosunu seyretti. Öğrenciler, Mersin Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Musavver Alageyik’in rehberliğinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nden başlayan turla üniversitenin bölümlerini tanıdı.

“Sınavdan sonra nasıl bir havayla karşılaşacaklarını görmüş oluyorlar”

Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Silifke Şubesi’nde görevli Psikolog Danışman Kubilay Yorulmaz, “Kurs merkezimizdeki öğrencilere üniversiteyi gezdirme amacıyla geldik. Özellikle sınavın yaklaşması, buna bağlı yorgunluğun ve kaygının artmasından kaynaklı öğrencilerin burayı gezmesinin ve buradaki havayı solumasının iyi bir motivasyon kaynağı olduğunu düşünüyorum. Hepsi sınavdan sonra nasıl bir havayla karşılaşacaklarını görmüş oluyorlar” dedi.

“Dizilerde ve filmlerde görüp çok özeniyordum”

Silifke’den gelen öğrencilerden İlkay Yılmaz, “Sadece dizilerde ve filmlerde görüp çok özeniyordum. Geldiğim zaman çok farklı duygular hissettim” derken, Berke Alp Türker de “Yaklaşan sınav sürecinde bizler için güzel bir destek oldu. Okulu bugün gördüm. Psikoloji bölümünü düşünüyorum. Bölüm için güzel dediler. Sınavdan güzel sonuçlar alarak buraya geleceğimi düşünüyorum” diye konuştu.

Tarsus’tan gelen öğrencilerden Furkan Azar, “Ortama hakim olduk. İnsanların birbirleriyle olan etkileşimini gördük. Bu da bize ekstra bir motive sağlayacak. Sınava yaklaşık 1 ay kaldı. Bu 1 ayı en iyi şekilde değerlendirmek için fırsat oldu” dedi. Öğrencilerden İdil Yaren Sevindik ise “Belediyemizin düzenlemiş olduğu bu tura katıldım. Burada keyifli vakit geçirdim. Üniversiteyi çok da beğendim. İyi yerlere gelmeyi istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?