VE ÇANLAR ÇALMAYA BAŞLAR!

VE ÇANLAR ÇALMAYA BAŞLAR!

          

Var oluştan bu yana niçin bilinmez fakat hep tehlike çanlarının elbet bir gün çalacağı söylenir, hem de hiç beklenmedik bir anda

İlginçtir, meraklı olanlar sebepsizce bekler ne zaman çalacak çanlar acaba diye.

Nedendir hiç akla gelmez, olumsuzluklarla yoğrulmuş gidişatın düzeleceği yönünde işaret eden çanların her an için çalabileceğini…

Aktif bir yaşamın gerekli standartlara uyumlu olabilecek yaşamsal çanlarının doğru yerlerde, doğru zaman diliminde çaldığı anda anlam ve öneminin vaktinde olabileceğini kavrayabilmek dolayısıyla anlayabilmek içinçalmaya başlayan çanları…

İçsel dünyamızdan başlayarak tüm duygu, düşünce ve hislerimizin bangır bangır bağırdığını duyar olduğumuz lakin icabına bakmadığımız, bakamadığımız için

Ve çanlar çalmaya başlar!

Yaptığımız her uğraşta, yaşadığımız tüm anlarda, bütünsel oluşumlarda sezgisel güçlerimizi fark ettiğimizde çanlar çalmaya başlar.

Küçük veya büyük yaşımız her ne olur ise olsun hiç fark etmeden, kendimizden başlayarak inceleme sanatımızı ele alabilirsek eğer, sorasında var ettiğimiz yaratımlarımızdan gelişen tüm kazanımlarımız için çanlar çalmaya başlar.

Bir gün veya bugün ne fark eder ki sonuç olarak her zaman bizleri bulunduğumuz yerlerden alıp bambaşka diyarlara götüren bir zaman dilimi için, er veya geç mutlaka çanlar çalmaya başlar!

Bazen baktığımız bir çiçekte buluruz heyecanı, bazen uçan kuş heyecanlandırır bizleri, bazen dinlediğimiz şarkı, bazen adımızın söylenmesi öyle garip bir hale büründürürki bizleri, mesut olduğumuzu söylediğimiz duygulardan oluşan hislerimiz için tam zamanıdır belki de ve çanlar çalmaya başlar.

Tüm evreni kucaklayacağımız gücü buluruz kendimizde, bazen ise tükenmişliğini yaşadığımız imkansızlığa meydan okuruz cesurca, sık olmasa da zaman zaman, işte tamda bu sırada korkuyla kadeh tokuşturan cesaretle, çanlar çalmaya başlar.

Hangimize doğru yönde koşar adımlarla gelir yaşamın tüm güzellikleri bilinmese de, kudretliyim dedirtenyaşamın dengesi, sonrasında ise azimle buradayım dedirten yüreklerin habercisidir aslında ve çanlar çalmaya başlar!

Bize ait olsa da yaşamımız mahrem olsa da yaşadıklarımız (el alem) ne der diye korkudan yaşayamadıklarımız için çanlar çalmaya başlar.

VE…

Sonunda çalmaya başlayan çanlar!

Sağlık için olsun.

Huzur için olsun.

Mutluluk için olsun.

Umut etiğimiz yarınlar için olsun.

Saygılarımla

 

‘’YAŞAMA DAİR HERŞEY’’

B. Yaşam Uzmanı/Uzman Eğitmen

Mercane CAN

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?