Whatsapp gizlilik sözleşmesi detayları belli oldu.

Whatsapp gizlilik sözleşmesi detayları belli oldu.

reklam"

Bu haftanın başlarında WhatsApp, Android ve iOS kullanıcılarına uygulama içi bildirimler sunmaya başladı ve Hizmet Şartları ve gizlilik politikasında bir güncelleme yaptığını duyurdu. Bildirim, kullanıcı verilerinin Whatsapp sözleşmesi ile şirket tarafından işlenme şekli ve Facebook ile veri paylaşımına ilişkin bir gizlilik güncellemesi için kullanıcıların sözleşmeyi kabul etmesini istiyor.

Ayrıca, uygulamayı kullanmaya devam etmek için 8 Şubat 2021 tarihine kadar yeni şartları ve politikayı, Whatsapp sözleşmesi gizlilik ilkeleri maddelerini kabul etmeleri gerektiği konusunda kullanıcıları uyardı. Whatsapp sözleşmesi gizlilik ilkeleri nedir, nasıl iptal edilir?

İşte Whatsapp gizlilik sözleşmesi maddeleri! Facebook - Whatsapp sözleşmesi maddeleri nedir ve nasıl iptal edilir?
 

Whatsapp gizlilik sözleşmesi için geri sayım başladı! WhatsApp’ın yeni kurallar uygulayacağı ve kullanıcıları bunları kabul etmeye zorlayacağına dair duyuru, kullanıcılardan gelen tepkiler ile Whatsapp’a olan güveni sarstı. WhatsApp, şifreli konuşmalar ve uygulamaya entegre edilen diğer önemli teknolojilerle güvenlik ve mahremiyet konusundaki kararlılığı ile uzun süredir kullanıcıların güvenini kazanmıştı. Ancak Whatsapp gizlilik sözleşmesi duyurusu, bunun tam tersi korkulara yol açtı: insanların bilgilerinin gizli tutulmadığı, bunun yerine Facebook ile paylaşılacağı endişesi, kullanıcıları kızdırdı. Whatsapp sözleşmesi ve gizlilik şartları – kullanım koşulları nasıl değişti ve insanlar ne kadar endişeli olmalı? İşte, Whatsapp gizlilik sözleşmesi.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ NEDİR VE MADDELERİ NELER?

Bu noktada, WhatsApp sözleşmesi ve maddeleri hakkındaki araştırmalar da artış gösterdi. WhatsApp, 8 Şubat 2021 itibarıyla yürürlüğe girecek yeni gizlilik ilkelerini açıkladı. Şirketin internet sitesinde yapılan açıklamalar, WhatsApp’ın bundan sonra Facebook ile rahat rahat veri alışverişi yapabileceğini gözler önüne seriyor.

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ MADDELERİ

– Altyapının ve dağıtım sistemlerinin iyileştirilmesine yardımcı olmak,

– Hizmetlerimizin veya onların hizmetlerinin nasıl kullanıldığını anlamak,

– Facebook Şirketi Ürünleri genelinde emniyeti, güvenliği ve bütünlüğü artırmak; örneğin sistemleri güvence altına almak ve spam, tehditler, kötüye kullanım veya ihlal faaliyetleriyle mücadele etmek,

– Onların hizmetlerini ve sizin bunları kullanma deneyiminizi iyileştirmek, örneğin sizin için önerilerde bulunmak (ör. arkadaşlar, grup bağlantıları veya ilginç içeriklerle ilgili öneriler),özellikleri ve içeriği kişiselleştirmek, satın alımları ve işlemleri tamamlamanıza yardımcı olmak ve Facebook Şirketi Ürünleri genelinde ilgili teklifler ve reklamlar göstermek,

– WhatsApp deneyimlerinizi diğer Facebook Şirketi Ürünleri ile birleştirmenizi sağlayan entegrasyonlar sağlamak. Örneğin, WhatsApp’ta satın aldıklarınız için ödeme yapmak üzere Facebook Pay hesabınızı bağlamanıza imkan vermek veya WhatsApp hesabınızı bağlayarak arkadaşlarınızla Portal gibi diğer Facebook Şirketi Ürünleri üzerinden sohbet etmenize olanak sağlamak.

Facebook’un azalan kullanım oranı ve popüleritesini, WhatsApp başta olmak üzere diğer grup şirketlerin kullanıcılarından sağladığı verileri pazarlayarak aşmaya çalışan sosyal medya devi, bu durumu şu cümlelerle açıkladı:

“Hizmetlerimizi kullandıkça ve Hizmetlerimiz üzerinden iletişim kurdukça bilgilerinizi paylaşırsınız. Biz de Hizmetlerimizi yürütmek, sunmak, iyileştirmek, anlamak, özelleştirmek, desteklemek ve pazarlamak amacıyla bilgilerinizi paylaşırız. Hizmetlerimiz ya da Facebook Şirketlerinin hizmetleri hakkında size pazarlama amaçlı içerikler gönderebiliriz.”

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ KABUL EDİLMEZSE NE OLUR?

Güncellenen Gizlilik İlkesi’ni kabul veya rededilmesi için 8 Şubat’a kadar süre veren WhatsApp’ın bu yeni ilkelerini kabul etmeyenler bu tarihten itibaren artık WhatsApp’ı kullanamayacak.

VERİLERİNİ PAYLAŞMAYAN AB ÜLKESİ KULLANICILARI WHATSAPP KULLANMAYA DEVAM EDEBİLECEK

WhatsApp sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, 8 Şubat’a kadar onaylanması gereken yeni koşulların AB ülkelerindeki kullanıcıları kapsamadığı belirtildi. Belirtilen ülkelerdeki kullanıcıların verilerinin reklam ve benzeri amaçlarla Facebook’un şirketleriyle paylaşılmayacağı kaydedildi. WhatsApp, güncellemeden etkilenmeyecek kullanıcılarının olduğu bölgeyi Avrupa Bölgesi olarak tanımlasa da belirtilen ülkeler arasında sadece AB ülkeleri yer alıyor. Bu nedenle Türkiye’deki kullanıcıların WhatsApp’ı kullanmaya devam etmek için 8 Şubat’a kadar güncellenen uygulama koşullarını kabul etmesi gerekiyor.

MESAJLARDAN KONUM BİLGİLERİNE TÜM BİLGİLER TOPLANIYOR

WhatsApp’ın sitesindeki bilgilere göre, uygulamanın kullanıcılarından topladığı bilgiler arasında; hesap bilgileri, mesajlar, bağlantılar, durum bilgisi, işlem ve ödeme verileri, müşteri desteği ve diğer iletişimler, kullanım ve kayıt bilgileri, cihaz ve bağlantı bilgileri, konum bilgileri, çerezler, üçüncü taraftan sağlanan bilgiler yer alıyor.

Uygulama elde ettiği bilgileri; hizmetler, emniyet, güvenlik ve bütünlük, Facebook şirketleri hakkındaki iletişimler ve kurumsal iletişimler için kullanıyor.

WhatsApp, Facebook tarafından 2014 yılında satın alınmıştı. Facebook, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformları arasında yer alan Messenger, Facebook ve Instagram’ı da bünyesinde bulunduruyor.

Facebook, Cambridge Analytica gibi veri skandallarıyla gündeme gelmiş, kurucusu Mark Zuckerberg ABD’nin ilgili kurumlarına konuyla ilgili ifade vermişti.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?