Yenişehir Belediyesinden öğrencilere ücretsiz sahur ve iftar yemeği

Yenişehir Belediyesinden öğrencilere ücretsiz sahur ve iftar yemeği

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve CHPMersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile birlikte ilk iftarını Yenişehir Belediyesi Misafirhanesinde kalanüniversite öğrencileriyle yaptı.Yenişehir Belediyesi Misafirhanesinde öğrencilerle bir araya gelen Başkan Abdullah Özyiğit, Ramazanayı boyunca Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve YenişehirBelediyesi Misafirhanesinde kalan öğrenciler için sahur ve iftar yemeklerinin ücretsiz olacağınısöyledi. Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve YenişehirBelediyesi Misafirhanesinde konaklayan 100’ü kız toplam 718 üniversite öğrencisi Ramazan ayıboyunca ücretsiz sahur ve iftar yemeği hizmetinden yararlanabilecek.

Başkan Özyiğit, “Her zaman yanlarında olmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz.”CHP Ankara Milletvekili Murat Emir ve CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ile üniversiteligençlerle iftarda buluşan Başkan Abdullah Özyiğit, “Üniversite öğrencilerimiz ülkemizin aydınlıkgeleceği, her zaman yanlarında olmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Gençlerimizin çok zorkoşullarda eğitim hayatlarını sürdürdüklerini biliyoruz.” dedi.
“1 hafta içerisinde 400 üniversiteli gencimizin barınama sorununu çözmüştük”
Bu yıl 318 kişilik Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunu hizmeteaçtıklarını ancak birçok üniversite öğrencisinin kalacak yer sorunu yaşaması nedeniyle sadece 1 haftaiçerisinde Aktif Yaşam Merkezi olarak tasarlanan binayı da öğrenciler için hazırladıklarını söyleyenBaşkan Özyiğit, “Yenişehir’imizde eğitim hayatlarını sürdüren üniversite öğrencilerininmağduriyetini engellemek için burayı bir haftada hazırladık ve şuan 400 gencimiz buradakonaklıyor. En iyi şartları kendilerine sunmak için elimizden geleni yapıyoruz. Yurdumuzda veMisafirhanemizde kalan gençlerimizin ilçemizdeki kültür ve sportif faaliyetlerden ücretsizyararlanmalarını da sağlıyoruz.” diye konuştu.
Başkan Özyiğit, Öğrenci’YE uygulamasını da hatırlattı
Geçtiğimiz hafta Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat ile imzaladıkları ve üniversite öğrencileriniyakından ilgilendiren protokolü de hatırlatan Başkan Özyiğit, “Beşiktaş Belediyesinin üniversiteöğrencilerine ücretsiz yemek desteği sunduğu Öğrenci’YE uygulamasını Yenişehir Belediyesi olarakilçemizde de hayata geçiriyoruz. Proje için hazıklıklarımız devam ediyor, çok kısa bir süredeçalışmamızı tamamlayacağız. Ve her gün onlarca belki de yüzlerce üniversite öğrencisi ilçemizdekirestoranlardan ücretsiz yemek yiyebilecek” ifadelerini kullandı.
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?