YouTuber Sato Keser ile Özel Röportajımız!!Bir Gülüş ile Başlayan Serüven!! YouTuber Olmak İsteyen Gençler İçin İp Uçları

YouTuber Sato Keser ile Özel Röportajımız!!Bir Gülüş ile Başlayan Serüven!! YouTuber Olmak İsteyen Gençler İçin İp Uçları

Sato Keser kimdir!Nerede Yaşıyor!Nasıl YouTuber oldu!Haberimizde.

SATO KESER (Mehmet Keser) 1997 Kastamonu Türkiye’de doğdu. Bahçelievler ticari meslek lisesini bitirdikten sonra bir süre Almanya Ve Ukrayna’da Yaşadı. YouTube’a daha fazla vakit ayırabilmek için İstanbul’a döndü.4yıldır YouTube videoları çekiyor. SABRIMIZ VAR isimli albümü 1 Milyon’dan fazla dinlendi. 13 Ocak 2018 Sato Keser YouTube kanalı kurdu. Şubat 2021 itibari ile 489.000 takipçisi 303+ videosu 71,999.584 görüntülenmesi var. Sato Keser ‘satokeserr’ isimli TİKTOK FENOMENİ 621,700 takipçi 17.9 Milyon beğeniye sahip.Hayvanları çok seven Sato Keser Ateş isimli Fenomen bir köpeğe sahip. Tiktok Spotify ve YouTube’a videolar çeken bir YouTuber.

 

◦ Öncelikle, en başından beri videolarınızda kendinize özgü, ayakları yere sağlam basan ve denemekten korkmayan, pes etmeyen bir Sato Keser imajı çiziyorsunuz. YouTube maceranıza köpeğiniz “Ateş” ile videolar çekerek ve videolardaki “GÜLÜŞÜNÜZ” insanların dikkatini çekti. Şimdi daha zengin içeriklerle ve daha eğlenceli videolarla sizi görüyoruz. Siz, kendinizi bu yolculukta nasıl değerlendiriyorsunuz? İlk videolarınıza dönüp baktığınızda kendinizi eleştirdiğiniz yerler var mı?

Tabi ki de var ama iyi ki de var. Birden ve ilk seferde kusursuz bir iş çıkarmak kolay değil. Ben hep yolda düzeltenlerden oldum köpeğim  ‘ATEŞ’ benim için çok özeldir, İstanbul’a gelmeden önce köyde çobanlık yapıyordum, Fenomen olmadan önce haftada 200 tl’ ye teskil işi yapıyordum ben de oturdum kendi hikayemi anlattım insanlara. Şimdi düşünüyorum da her şey aslında bugün içinmiş.

Dönüm noktası nasıl gerçekleşti?

◦ İstanbul’a gelmeden önce köyde çobanlık yapıyordum diyorsunuz ardından ALMANYA ve UKRAYNA maceralarınız var. Bu kadar zorluğun üstesinden gelerek başarıyı yakalamanız, o kırılma noktası nasıl gerçekleşti?

Her an bir kırılma noktası aslında. Bir tane kırılma noktası, tek dönüm noktası diye bir şeye inanmıyorum. Ben sonunda beni tatmin eden, bana iyi gelen işi bulmuştum, her gece yatağa vazgeçip giriyordum. Çünkü sen de biliyorsun, Youtube’da ya sunuculuk yaptırıyorlar ya da makyaj, moda. Sürekli trendlere uymam gerektiğini söylediler. Ama ben o değilim, İnsanlar benim gülüşümü sevdi bende onların eğlenmesini gülmesini seviyorum düşünsenize 7 yaşından 50 yaşına kadar yüzünü bile görmediğiniz insanlar size ilgi duyup size zaman harcayıp takip ediyorlar mucize gibi bir şey bu benim çok mutluyum .

İçerik düşünürken danıştığınız, tavsiye aldığınız kişiler var mı?

◦ Youtube’da başarılı olmak için ‘’süreklilik’’ şart diyorsunuz. İçerik üretmek, sürekli araştırmak, güldürecek bir şeyler bulmanın sizi zorladığı zamanlar ya da strese soktuğu zamanlar oluyor mu? İçerik düşünürken danıştığınız, tavsiye aldığınız kişiler var mı?

İlk başlarda ne yapsam, ne çeksem diye düşündüğüm oldu tabi ama bir yerden sonra beynin sadece bunun için çalışmaya başlıyor. Her sabah kalkıp aynı şeyi yaparsanız bir yerden sonra beyniniz sizin için içerikler üretiyor, her şey size ilham veriyor. Danıştığım kimse yok ama bir arkadaşımın anlattığı bir olay, bir hikaye, bir film, bir haber bile bana ilham olabiliyor. Son bir senedir hiç oturup düşünmüyorum ne çeksem diye, kendiliğinden geliyor zaten, refleks oldu benim için. Ama sürekli besliyorum kendimi. Ritüellerim var sabah 9’da kalkarım , bisiklet sürmeyi severim, spor yapmayı severim, yüzmeyi severim, izlediğim belgesel, film, okuduğum kitaplar vs. dolu dolu yaşarım buda içerik bulmamı kolaylaştırıyor sanırım.

YouTube’ da başarılı olmak bunu mu gerektiriyor?

◦ YouTuber’lar arasında sizce acımasız bir dünya var mı? Herkes yalnızca kendini mi düşünüyor? YouTube’da başarılı olmak bunu mu gerektiriyor?

Ben hep dışarılardayım ama bu kişisel bir mecra bence yol gösterilebilir ilerisi kişinin kendine kalmış bir konu  farklı bir matematiği var ve benim kafam hiç basmadı yani iyi bir şey yaptığınız zaman kimse duyarsız kalamıyor ve destek oluyorlar. Destek istemek yerine buna enerji harcamak yerine sadece üretip bırakmak gerekiyor, gerisi geliyor zaten.

Ajansların YouTuberlara katkısı nedir?

◦ Sizce Youtube’da iyi bir çıkış yakalamak için bir ajansla çalışılmalı mı? Ajansların YouTuberlara katkısı nedir?

Ben inanmıyorum ajans katkısına. Hiç çalışmadım, çalışmayı da düşünmüyorum. Bir marka seninle çalışmak istiyorsa gelip seni buluyor zaten. Youtube’da sorduğun her soruya samimiyetle cevap veriyor, o zaman gerek yok bence.

Sevdiğiniz YouTube sayfaları var mı?

◦ Youtube’u izleyici olarak çok takip eder misiniz? Sevdiğiniz YouTube sayfaları var mı?

İlk başlarda çok takip ettim ama şu an fazla bakmıyorum desem yeridir. Etkilenmemek için bakmıyorum aslında. Birini çok izleyince bir yerden sonra ona benzemeye başlıyorsun ve bunu seyirci hemen anlıyor. 

Tavsiyeleriniz neler olur?

◦ Son olarak yeni bir kanal açıp bu işten para kazanmak isteyen gençlere olmazsa olmaz tavsiyeleriniz neler olur?

Bir fikre ve kameraya ihtiyacın var. Anlatacak bir şeylerin olsun. Çok anlamlı ve önemli olmak zorunda değil ama bir şeyler anlat bize. Çek, paylaş ve arkana bakma. Kaç izlenmişim, yorum gelmiş mi gelmemiş mi umurunda olmasın, sadece devam et diyorum.

Son olarak eklemek istediğiniz bir şey var mı!

Çok teşekkür ediyorum herkese sevenlerime izleyenlere bir YouTube klişesi ile bitirelim ne dersin Like atıp abone olmayı unutmayın…

https://www.youtube.com/watch?v=eRRXFTZa63Y

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?