Umut KABA
Umut  KABA
umutkabaa@hotmail.com
MERSİNİ DÖNÜŞTÜREN ADAM VAHAP SEÇER
  • 0
  • 30 Ocak 2023 Pazartesi
  • +
  • -

2023 yılı kritik öneme sahip bir yıl olacak siyaset tarihimizde. Ülkemizde yaşanan kamplaşma zirve yapmış durumda. Oncusun buncusundan öteye geçti artık halkın derdi. Dert mutfağa hatta yaşam mücadelesi vermeye kadar geldi.

Durum böyle iken, siyasi baskı, soruşturma, bütçe vermeme, pandemi, kurgular, oyunlar, tehditler havada uçuşur iken, dik duran Mersinlinin hakkını savunan, bir adım bile geri atmayan bir “ Başkan” profili çizdi Vahap Seçer.

Göreve geldiğinde söylediği ilk söz olan “Herkese Eşit Hizmet Edeceğim, Kimseyi Ayırt Etmeyeceğim” oy versin, vermesin bütün Mersin’e aynı mesafede duracağım diyen Başkan Vahap Seçer, “Çalışmasın, Halka Verdiği sözü tutamasın diye ne yaptılarsa engelleyemediler Başkan Seçer’i.

Mersin’i mahalle mahalle gezdi, köy köy halkın dertlerini dinledi ve dertlerini çözdü. Her gittiği yerde gün geçtikçe halkın sevgisi de coşkusu da arttı. Herkesin Ağzından çıkan ortak cümle “ALLAH RAZI OLSUN BAŞKANIM, BİZ BÖYLE ÇALIŞAN BİR BAŞKAN GÖRMEDİK OLDU”.

Bir kere kafaya koymuştu Başkan Seçer, Yapamazsın dediler, Yaptı. Veremezsin dediler, Verdi. Para vermediler, Para Buldu. Yurt yaptı, Kreşler yaptı, Misafirhaneler yaptı, Etüt Merkezleri yaptı, Kurs verdi, Burs verdi, İş verdi, İstihdam yarattı, Kadınlara Sayısız konuda iş imkanı yarattı, Otobüs aldı, Kamyon aldı, İş makinaları aldı, Spor tesisleri yaptı, Uluslararası yarışmalar, Organizasyonlar yaptı, Ücretsiz yemek dağıttı , Ücretsiz öğrenci kafeler, Ücretsiz yurtlar açtı, 1 tl öğrenci taşıdı, 65 yaş üstüne taşımayı ücretsiz yaptı, Mersinin yollarını Türkiye’ye örnek yaptı, Alt geçitler Üst geçitler , Battı Çıktılar , Akıllı kavşaklar yaptı, Çiftçiye ücretsiz Gübre , Fide , Hayvan , Yem  dağıttı, Festivaller Konserler yaptı, Sokak hayvanlarına Yemler, Barınaklar, Sağlık ve bakım hizmeti sağladı, Yaş almış büyüklerimize evde bakım ve evde yemek hizmeti sağladı, Dezavantajlı bölgelere sağlık, bakım, Berber ve Kuaför hizmeti sağladı, Amatör kulüplere Maddi Destek, Amatör sporculara ücretsiz Yüzme, Tenis, Dans, Sahilde her sabah spor etkinlikleri sağladı, Mavi bayraklı ücretsiz halk plajları yaptı, Teksin uygulaması ile Mersin Halkına benim için Teksin ama her zaman yanındayım dedi, Yeni Hizmet binaları yaptı , Okullarda ve Evlerde Ücretsiz Süt Uygulamasını başlattı, Halk kart ile hem Vatandaşa hem Esnafa destek oldu, Yeni Hal Kompleksi yaptı, Sahilde halk kafeler açtı, Otoparklar yaptı, Yaşam Merkezleri yaptı, Engelli Sağlık ve Yaşam Merkezleri yaptı, Engelli parkları yaptı, Meclisleri Canlı Yayınladı, Bisiklet yolu yaptı, 3 çeşit yemek 3,5 tl yaptı, Başarılı sporcuları ödüllendirdi, Çiftçinin elinde kalan mahsulü aldı, Köylünün zeytinini üzümünü kıracak ezecek makinasını verdi, Un verdi yetmedi, Kadınlar ekmek yapsın diye yoğurma makinesini de verdi. Yaylaların su ve altyapı sorununu çözdü, Esnafa nefes oldu, Yeni doğan projesi ile yeni annelere bez mama giyecek dağıttı, Binlerce koli yardım gıdası dağıttı, 4. çevre yolunu yaptı, Yeni itfaiye araçları aldı, Yeni ambulanslar aldı, Yeni peyzaj düzenlemesi ile Mersin hep çiçek açtı, Yolları genişletti, Park bahçeler sürekli temizledi, baktı, korudu, kolladı. Tüm engellemelere rağmen METRO YAPIYOR…

Aslında daha yazacak çok şey var ama benim köşem yetmez bunları yazmaya. Ayrıca Başkan Vahap Seçer’ in en güzel özelliği ise defalarca denenen engelleme çalışmalarına hiç boyun eğmedi, istikametinden hiç şaşmadı, millet için, halk için, verdiği sözleri tutmak için o, bu demeden ayrım yapmadan çalışmaya, projelerini bitirmeye, bir yandan da belediyenin eskiden gelen borçlarını ödemeye devam ediyor. Dikkat çekmek istiyorum borç ödüyor, borç yapmıyor, bunca işi borçlanmadan yapıyor.

7 den 7 yetmişe her kesimden duyabileceğiniz  “Teşekkürler Vahap Seçer ”, bu cümle için herkesin söyleme sebebi farklı olacaktır;” Çocuklar kreş için, Gençler sahil şeridi boyunca çeşitli etkinlikler için , Yaş almışlar bakım hizmetleri için , Kadınlar pozitif ayrımcılık için , Babalar çocuklarına verilen burs için , Anneler kadın üretici stantları için , Belediye İşçileri maaş artışı için , İlçeler eşit hizmet için , Amatör sporcular destekler için , Sanatçılar etkinlikler için, Esnaf bu zorlu  dönemde destekleri için” gibi daha bir çok konuda herkesin dediği “Teşekkürler Vahap Seçer” cümlesini daha çok duyacağız gibi görünüyor.

Başkan Seçer ne yaptığını biliyor. Her zaman Halkın içinde geziyor görüyor halka dokunuyor birebir gözlemliyor buda gerçekleri birebir görüp anında müdahale etmesine halktan gelen geri dönüşlerin gerçekçiliğine vakıf oluyor. 2022 yılının şu son günlerinde kısa zamanda bunca işi yapan Başkana bende MERSİNİ DÖNÜŞTÜREN ADAM VAHAP SEÇER” diyorum…

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • YENİ
  • YORUM