Umut KABA
Umut  KABA
umutkabaa@hotmail.com
TOPAL ÖRDEK SAHAYA İNDİ
  • 0
  • 30 Ocak 2023 Pazartesi
  • +
  • -

Son günlerde gelişen olaylara baktığımız zaman Topal Ördek uygulanmaya başladı.

Topal ördek neydi isterseniz hatırlayalım ‘Amerikan tipi başkanlık sisteminde, Başkan seçilse bile Meclis çoğunluğunu kaybeden başkanlara deniyor. Son yapılan yerel seçimlerde büyükşehirlerin çoğunluğunun, ülke nüfusunun yüzde altmışının ve ülke ekonomisinin yüzde elli beşinin yönetiminin Millet İttifakı belediye başkanlarının eline geçmesi ile televizyonlarda izlediğimiz ağlayan bir belediye çalışanın eşi Cumhurbaşkanına “biz ona hizmet edemeyiz” demesine karşılık Cumhurbaşkanının “Meclis’in çoğunluğu bizde, Bunlar topal Ördek” demesiyle gündemimize gelmişti.

Peki sonra ne oldu Büyükşehir Belediye Başkanlarının yetkileri topal ördek sistemine uygun hale getirildi. Bazı yetkileri Bakanlıklara, bazı yetkileri Büyükşehir Meclislerine, bazı yetkileri de Kamu kurumlarının çoğunluğu sağlanarak UKOME’lere (Ulaşım Koordinasyon Merkezi) verildi.

Topal ördeğin sahaya indiğinin en belirgin örneği geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir UKOME toplantısında görüldü, İBB’nin getirdiği taksi projesi reddedildi. Bir başka örnek Büyükşehir Belediyelerininin ellinde bulunan  taşınmazların çeşitli bakanlıklara veya Cumhur İttifakı İlçe Belediyelerine verilmesi. Bir başka örnek Pandemi sebebi ile Büyükşehir Belediyelerinin  yaptığı yardım kampanyalarına Valilik izni yok denilerek hesaplara bloke konulması. Bir başka örnek Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde Meski ilk abonelik indiriminin Cumhur İttifakı oyları ile reddedilmesi ve Mersin Büyükşehir Meclisinde Mersin’de pandemi dolayısıyla kapanan iş yerlerinin Su borçlarının 500 Türk lirasına kadar olan kısmının Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesi teklifi yine Cumhur ittifakı oyları ile komisyona geri gönderildi. Bunlara daha bir çok örnek ekleyebiliriz.

En son olarak da Büyükşehir Belediye Başkanlarının belediye bünyesindeki şirketlerin başlarına atayacağı müdürlerini yani bir nevi ekip arkadaşlarını atama yetkisini ellerinden alıp meclis yetkisine verilmesi. Son nokta oldu bu karar açık açık deniyor ki sizi ÇALIŞTIRMAYACAĞIZ.

Bu kararların etkisini Sandıkta göreceğiz elbet fakat biz çabuk unutan bir Milletiz gündemimiz o kadar hızlı ki yetişemiyor Halk. Genelde muhalefet Yerelde iktidar olan Millet İttifakı bu kararları Millete unutturmamalı ki bu yapılanlar kimsenin aklından çıkmasın sandığa yansısın.

Topal ördek bundan sonra gündemimizde çok daha fazla yer alacak özellikle Deva ve Gelecek Partilerinin örgütleşmesi bu hızla devam ederse kutuplaşma ölçüsü çok daha büyüyecek, buna pandemi koşulları ile artan psikolojik ve ekonomik sıkıntılarıda eklersek Siyaseten bizi stresli günler bekliyor…

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • YENİ
  • YORUM