SPOR VE YAŞAMIMIZDA DİYAFRAMIN ÖNEMİ

SPOR VE YAŞAMIMIZDA DİYAFRAMIN ÖNEMİ

reklam"

Solunumumuzun %80 ne varan işlevini sağlayan günde 20 bine yakın kasılıp gevşeyen göğüs boşluğu ile karın boşluğu arasında kubbe şeklinde bir kastır.

Diyaframı güçlü olmayan oksijen depolaması az olan diyaframlı sporcular fazla oksijen
alamadıkları için devamlılık arzeden hareketlerde daha çabuk yorulup anoğrab (oksijensiz) ortama düşer çabuk yorulur performans düşüklüğüne neden olur.

Bu nedenle bizler ne kadarda genç sporcularımızı müsabakalara hazırlasakta sporcu sağlığını ilgilendiren bu önemli konuda yetersiziz ister mekteplisi ister alaylısı bu konuda bu branşla ilgili hekimlerden destek almak zorundadır Sporcunun performansına direk olarak alakalı diyafram büyüklüğü bir nefeste alinan oksijen miktarı fazla olursa vücudun dayanıklığı .

Yorulmada azalma buna bağlı yorgunluğun azalmasıyla laktik asitte azalma. gibi bir çok negatif etkenler azalacak buda sporcu performansının artmasına neden olacaktır.

Doğru nefes alıp verebilmek temizbir oksijenle yaşlılıktada bir çok hastalığada yakalanma riksi azalacaktır buna örnek nefes darlığı ALS sinir hastalıklarını söyleyebiliriz yanlış antrenman ve bundan oluşacak diyafram yırtıkları zamanla tedavisi zor hastalıklar olarak karşımıza çıkacaktır bu çalışmamın kısacık bir özeti bu projeyi tamamladıktan sonra tffye göndereceğim eminim ilgi görecek bununla ilgili çalışmalar yapılacaktır.

Sanatçıların çok önem verdiği bu öksüz organımıza temennim sporcularımızda önem vermesi.

Tavsiye , düzgün nefes alıp veriniz su altında daha fazla öksijensin kalabilmeyi deneyiniz. evinizde boş zamanlarınızda balon şişirmeyi deneyiniz derin nefes alıp vermeyi defalarca yapınız eminim kısa zaman sonra fizyolojik durumunuz biyolojik ortama ve şartlara cevap verip uyum sağlayıp entegre olduğunu görecesiniz.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?