KAHRAMAN DOKTOR’A KORONA VİRÜS’Ü BULAŞTI

KAHRAMAN DOKTOR’A KORONA VİRÜS’Ü BULAŞTI

Koronavirüs henüz yayılmadan önce kamuoyunu uyardığı için baskıyla susturulan doktor virüse yakalandı

Çin’deki koronavirüs vakaları henüz yayılmadan önce, yazdığı mesajla kamuoyuna uyarılarda bulunan ve salgının tehlikesinden bahseden Çinli doktor, yetkililer tarafından baskıyla susturuldu. Şimdilerde “kahraman” ilan edilen doktorun, virüse yakalandığı öğrenildi.

Çin’den dünyaya yayılan ve toplamda 427 can alan virüs, henüz yayılmadan önce Li Weinlang adlı bir doktor tarafından fark edildi. Attığı mesajla virüsün tehlikesinden bahseden doktor hakkında soruşturma başlatıldı ve baskıyla susturuldu. Virüsü ilk tespit eden doktor olan Li’nin geçtiğimiz günlerde ölümcül virüse yakalandığı bilgisi edinildi.

İLK KORONAVİRÜS VAKASINDA ARKADAŞLARINI UYARDI
Çin’de Li Wenliang adlı bir doktor, ilk koronavirüs vakasında kamuoyunu tehlikeli virüs hakkında uyardı. 30 Aralık’ta Dr. Li meslektaşlarıyla iletişim halinde olduğu bir sosyal medya grubuna salgınla ilgili bir mesaj gönderip hastalığın bulaşmaması için koruyucu giysi giymelerini önerdi. İlk 7 vakayı SARS salgınına benzeten doktor, virüsün nasıl bir virüs olduğuna dair ise bir sonuca varamadı. Li mesajında, “Yerel bir deniz ürünleri pazarından 7 hasta, SARS benzeri bir virüs nedeniyle hastanede karantina altında tutuluyor” ifadelerini kullandı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?