ADİL AKTAY İL BAŞKANLIGINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

ADİL AKTAY İL BAŞKANLIGINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi yalnız Türkiye’nin değil, dünyanın en köklü partilerinden biridir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığıyla aydınlanan, Kuvayı Milliye ruhuyla beslenen bir partidir Cumhuriyet Halk Partisi.
Eşit, özgür ve onurlu yurttaşların birliğini kurmak ve yaşatmak için mücadele edenlerin partisidir.

Kişisel çıkarların, gündelik hesapların değil, büyük hedeflerin, ideal ve değerlerin partisidir.
Cumhuriyet Halk Partisi, her zaman ve her koşulda, Türkiye’nin birleştirici gücüdür.
İl Kongremizi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin öneminin, toplumun çok daha geniş kesimlerince anlaşıldığı bir dönemde gerçekleştiriyoruz.
Vatandaşlarımızın Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik teveccühü, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun gerçekleştirdiği “Adalet Yürüyüşü”nden bu yana sürekli artmaktadır.

Partimizin;  kavga ve kutuplaşmadan uzak durup çözüme odaklanmaya, demokrasiden, adaletten, özgürlükten yana kesimlerin en geniş birliğini sağlamaya dayalı siyaset anlayışı Türkiye’nin önünü açmaktadır.


Nitekim; Türkiye’nin pek çok yerinde ve Mersin’de yurttaşlarımız, kaynakların hakça bölüşüldüğü, hizmetlerin her yurttaşa eşit ve adil bir şekilde ulaştırıldığı, sosyal bir belediyecilik için tercihini Cumhuriyet Halk Partisi’nden yapmıştır.

Mersin’de ve Türkiye’nin her yanında, partimizin belediye başkanları aldıkları emanetin gereğini titizlikle yerine getirmekte,  yaptıkları örnek hizmetlerle kendilerine verilen desteğin boşa olmadığını ispatlamaktadırlar.

Şimdi görevimiz; yerel yönetimlerde elde ettiğimiz başarılarla yetinmeden, iktidar olma yolunda daha güçlü, daha hızlı, daha kararlı bir biçimde yürümektir.

Bu çerçevede, Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongre süreci de çok önemli bir adımı oluşturmaktadır. Kongrelerimiz hep birlikte yürüme kararlılığımızı pekiştirmekte, hareket kabiliyetimizi artırmaktadır. 

“Hepimiz için, hep birlikte” yaklaşımıyla hareket ederek, Mersin’de ilçe kongrelerimizi tam bir demokratik olgunluk içerisinde tamamladık. İl Kongremizi de bu anlayışla gerçekleştireceğiz. 

Elbette, Cumhuriyet Halk Partisi’nin gücü, örgütünün gücüdür. Mersin il örgütümüz, ilçe kongreleri döneminde,  partimizin Türkiye’de başlattığı dönüşüm sürecini hız kesmeden, sonuna kadar götürmek kararlılığında olduğunu açıkça ortaya koymuştur.

Örgütümüz son derece sağduyulu bir değerlendirme yapmış ve iktidar yürüyüşüne odaklanmanın hayati bir öneme sahip olduğu konusunda net bir tavır ortaya koymuştur.

Örgütümüzün iradesini yansıtan, seçilmiş 13 İlçe Başkanımızın, İl Başkanlığı konusunda kamuoyuna yaptığı ortak açıklama, sergiledikleri irade bu kapsamda son derece önemlidir. Değerli İlçe Başkanlarımıza ve tüm ilçe yöneticilerine çok teşekkür ediyorum.

Bugün itibariyle, 600’den fazla kongre delegemiz de ilçe başkanlarımızla aynı tavrı sergilemiş ve imzalarıyla bu yoldaki iradelerini açıkça ifade etmişlerdir. Değerli kongre delegelerimize çok teşekkür ediyorum.

Mersin örgütünün talebine uygun olarak, İl kongremizin birlik ve bütünlüğümüzün en güçlü ifadesi olması için iradelerini ortaya koyan Gençlik ve Kadın Kollarımıza, değerli Belediye Başkanlarımıza, sayın Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin il örgütünün tek yürek olarak sergilediği bu iradeyi ben, şahsıma yönelik, kişisel bir tercih gibi görmüyorum. Bu; partimizin, Türkiye’nin birleştirici gücü olma sorumluluğuyla öncülük ettiği siyaset anlayışına verilmiş bir destektir.  Bu; tek adam düzenine son vermek, halkın iktidarını kurmak kararlılığının bir ifadesidir. Bu kararlılığı gösteren Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin tüm üyelerine çok teşekkür ediyorum.

Genel Merkezimizin, örgütle belediye başkan adaylarımız ve belediye başkanlarımız arasındaki uyumun yerel seçimlerde başarıda çok etkili olduğu ve bunun korunması, geliştirilmesi gerektiği yolundaki değerlendirmesi çok önemlidir. Bugün itibariyle Mersin bu uyumu çok daha ileri taşımaya hazır olduğunu göstermiştir.   

Bütün bu nedenlerle,  örgütümüzün çok net ve güçlü iradesinin bir gereği olarak, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı’na aday olduğumu kamuoyunun bilgisine sunuyorum.

Bir dönem daha partime İl Başkanı olarak hizmet etme onuruna sahip olma yolunda bana güç ve destek veren tüm değerli Cumhuriyet Halk Partili yol arkadaşlarıma teşekkür ediyor, sevgi saygılarımı sunuyorum.

İnancımız, kararlılığımız tam. Hepimiz için hep birlikte çalışacağız ve Türkiye’yi hak ettiği güzel günlere hızla ulaştıracağız.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?