Adil Aktay : Mersin’in çılgın, çirkin ve tehlikeli rant projelerine tahammülü kalmadı

Adil Aktay : Mersin’in çılgın, çirkin ve tehlikeli rant projelerine tahammülü kalmadı

Bugün Mersinlilere, “Atatürk Parkının önündeki denize beton döküp, konteynerleri buraya dağ gibi yığacağız, ne dersiniz?” diye sorsanız, alacağınız cevap bellidir.

Vatandaşın, bilim insanlarının, sivil toplumun bu soruya ne cevap vereceğini bilenler, Atatürk Parkı’nda bir oldubitti yaratma peşindeler.

Mersin’in çılgın, çirkin ve tehlikeli rant projelerine tahammülü kalmadı.
Bu projeye, “Liman genişletme projesi” adını vermişler. Liman ne pahasına genişliyor peki? Mersin’in kültürel, tarihi, çevresel bir değerini yok etme pahasına genişliyor… Bölgede trafik yükünün, deniz ve hava kirliliğinin artması pahasına genişliyor… Vatandaşın, kıyıları kullanma hakkını engelleme pahasına genişliyor.

Şehrin başına bütün bu belaları açmadan da Mersin’in liman kapasitesini artırmak mümkündür. Bunun yolu da, kente zarar vermeyecek bir konumda ikinci bir limanın yapılmasıdır. Bu yolda hazırlıklar da vardır.

Mersin’e yeni bir liman kazandırmaktansa, belli bir adrese rant sağlamayı tercih edenler, bu şehre ihanet ediyorlar. Onlarla tüm hukuki ve meşru zeminlerde mücadelemiz sürecek.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?