ADİL AKTAY:HUKUK VE DEMOKRASİ ASKIYA ALINIYOR

ADİL AKTAY:HUKUK VE DEMOKRASİ ASKIYA ALINIYOR

CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay üç milletvekilinin,fezleke ile milletvekilliğinin düşürülmesi ile ilgili açıklama yaptı.
Aktay;

Türkiye maalesef, siyasi iktidarını korumak için hukuku ve demokrasiyi tamamen askıya alma gayreti içerisindeki bir anlayışla yönetiliyor. Bu yönetim anlayışının temsilcileri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni devre dışı bırakmak amacıyla yeni bir hamle daha yaptılar ve değerli İstanbul milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun milletvekilliğinin düşürülerek tutuklanmasının yolunu açtılar.
Hakkındaki suçlamaların tutarsızlığı, hukuksuzluğu, yürütülen davanın siyasi bir hesaplaşmanın ürünü olması bir yana, Enis Berberoğlu’nun yargılanma süreci henüz tamamlanmış değildir. Dosyası Anayasa Mahkemesi’ndedir ve nihai karar verilmemiştir. Ayrıca bir kez daha milletvekili seçilerek yeniden dokunulmazlık hakkına sahip olduğu halde, bu hakkın gereği yerine getirilmemiş, Anayasa’nın yasama dokunulmazlığıyla ilgili hükümleri askıya alınmıştır.
Buna rağmen, siyasi hesaplarla milletvekilliğinin usulsüzce düşürülmesi yalnız Sayın Berberoğlu’na ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, yüce Meclisimizin saygınlığına bir saldırıdır, millet iradesini yok saymaya yönelik bir girişimdir. Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından koronavirüs önlemleri çerçevesinde geçici olarak ev iznine gönderilmiş olması bu gerçeği değiştirmiyor.
Halkın iradesiyle Meclis çatısı altında yasama faaliyetinde bulunmak üzere yetkilendirilmiş tüm milletvekilleri hukuk içerisinde ve eşit muamele görmelidirler. Bu nedenle, Enis Berberoğlu’nun yanı sıra dosyaları Anayasa Mahkemesi’nde bulunması nedeniyle yargı süreci devam etmekte olan diğer iki vekilin, Leyla Güven ve Musa Farisoğulları’nın milletvekilliğinin düşürülmesi de anayasaya aykırı bir uygulamadır. Unutmayalım ki, hukuk ancak herkes için eşit uygulandığı zaman hukuk olur.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin onur ve saygınlığını savunmak, Cumhuriyetimizin temel değer ve kurumlarına sahip çıkmak Cumhuriyet Halk Partisi’nin varlık sebeplerindendir. Bu ülkedeki herkes hukukun üstünlüğüne ve milletin iradesine saygı gösterene kadar bu mücadelemiz devam edecektir.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?