AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK, 8 MART’TA KADINLARLA BULUŞTU

AKDENİZ BELEDİYE BAŞKANI GÜLTAK, 8 MART’TA KADINLARLA BULUŞTU

* Başkan Gültak, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla, kadın meclis üyeleri ve kadın belediye
çalışanları, merkez ilçe kadın muhtarları ile kadın gazetecilerle bir araya geldi. Hal çalışanı kadın emekçileri de ziyaret eden Başkan Gültak, son olarak bir Şehit annesinin evine konuk oldu.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle, özel ve anlamlı bir jeste imza attı. Başkan Gültak, bir restoranda düzenlenen etkinlikte, belediye kadın meclis üyeleri ve çalışanları, kadın muhtarlar ve kadın gazetecilerle bir araya geldi. Buluşmaya katılan tüm kadınlara birer
şal hediye edildi. Burada konuşma yapan Başkan Gültak, kadınlara yönelik hizmet ve çalışmaları anlattı; kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaya, toplumsal statüsünü yükselten projeler üretmeye devam edeceklerini vurguladı.

“Topluma değer katan, mayasını oluşturan kadındır”

“Anneler, kadınlar; yılın sadece bir günü değil her günü kıymetli olmalı ve hatırlanmalı” diyen Başkan Mustafa Gültak; “Kadın annedir, kadın üretkendir. Bizler de bir kadının çocuklarıyız. Dolayısıyla topluma değer katan, öz veren, mayasını oluşturan, kadının tam da kendisidir. Amacımız, kadını her zaman layık olduğu yere getirmektir. Çünkü kadın annedir, eştir, kardeştir. Sığınacak bir limandır, yeri geldiği zaman sırdaşımızdır. Kadına yönelik şiddeti kınıyorum. Şiddet uygulayanlar aciz, psikolojileri bozuk insanlardır.

Bırakın kadını, dünyada hiçbir canlıya şiddet uygulanması taraftarı asla olamayız” şeklinde konuştu.

Akdeniz’de ‘Aile Okulu’ açılıyor Mersin’de bir ilki daha gerçekleştirdiklerini anlatan Başkan Gültak; belediye mahalle evlerinde mesleki ve beceri kurs alan kadınlara; İŞ-KUR üzerinden günlük 30 lira ücret verdiklerine de dikkat çekti. Kadınlar için başlattıkları Hoş Geldin Bebek Projesini de hatırlatan Başkan Gültak, 500’ü aşkın aileye ulaştıklarını belirtti. Aile birliğinin güçlü kılınması gerektiğinin altını çizen Başkan Gültak, “Günümüz dünyasının en büyük hastalığının boşanmalar olduğunu düşünüyorum. İnşallah yakın zamanda Aile Okulu’nu açıyoruz.

Evlenmek isteyen gençlerimizi derslere alacağız. Üniversite ve Milli Eğitim’den gelecek uzmanlarla
birlikte bu gençlerimizi ders ve sınavlara tabi tutacağız. Tüm derslere katılan, sertifika alan gençlerimize de beyaz eşyasının bir tanesini de Akdeniz Belediyesi olarak biz vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Şehit annesini ziyaret Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ ziyaretleri kapsamında, 1998 yılında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Emre Öztük’ün annesini de Yeni Mahalle’de bulunan evlerinde ziyaret etti. Başkan Gültak; şehidin annesi Gülbeyaz Öztük ile sohbet etti, bir talebi veya sıkıntısı olup olmadığını sordu. Mersin Toptancılar Hali’nde çalışan emekçi kadınları da unutmayan Başkan Gültak; gün dolayısıyla onları da ziyaret ederek gönüllerini aldı, birer şal hediye etti.

Başkan Gültak’ın bu hoş sürprizi nedeniyle memnun kalan toptancılar halinin emekçi kadınları; kendilerini unutmadıkları için Başkan Gültak’a teşekkür ettiler.“8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla, ‘Güçlü Kadın, Güçlü Akdeniz, Güçlü Türkiye – Dünyaya Hayat Veren Kadınlar’ temasıyla, belediye konferans salonunda da bir program düzenlendi. Etkinliğe katılan Başkan Mustafa Gültak; belediye olarak kadınlara yönelik hayata kattıkları hizmet, proje ve çalışmaları anlattı.

 

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?