AKDENİZ BELEDİYESİ GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

AKDENİZ BELEDİYESİ GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler; geçen Ocak ayında yaşanan ve tümkentte etkili olan aşırı yağışlar sonucu oluşan sel baskınlarında evleri ve eşyaları zarar gören aileleri ziyaretetti. Aileleri ziyaretlere, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’ın eşi Behiye Gültak da eşlik etti.Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekibi; ilk olarak Müfide İlhan Mahallesi’nde yaşayan, Ocak ayındaki selde tek geçim kaynağı olan tavukları telef olan Hatice Ayar’ı ziyaret etti. Oğlunu yaklaşık 2 yıl önce elektrik çarpması sonucu kaybettiğini, 13 ve 15 yaşlarındaki iki torununa kendisinin baktığını ifade eden Hatice Ayar duygu dolu anlar yaşadı.

Geçimini sağladığı tavuklara kavuştu
Sel afeti sonrası Başkan Mustafa Gültak’ın da ziyaret ettiği Hatice Ayar, tek isteğinin eskisi gibi tavuk beslemek ve bu sayede geçimini sağlamak olduğunu dile getirmişti. Bunun üzerine aileyi ziyaret eden görevli ekip ve Behiye Gültak, selde tüm tavuklarını kaybeden kadına, 15 tavuk ve bir de horoz hediye etti. Aileye ev eşyası ve erzak yardımı da yapıldı. Kendisine hediye edilen tavuklar ve horoz nedeniyle çok mutlu olduğunu dile getiren

Hatice Ayar; Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile eşi Behiye Gültak’a teşekkürlerini ifade etti.
Hoş geldin bebek ziyareti Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın talimatıyla bu yılbaşında başlayan Hoş Geldin Bebek Projesi kapsamında, tek odada yaşayan Çalar çiftini de ziyaret etti.

Ziyarette Behiye Gültak, içinde Ali bebeğin ve annenin birçok ihtiyacının bulunduğu çantayı anneye hediye etti. Geçen Ocak ayında kentte yaşanan selde evleri zarar gören aileye, ev eşyaları ve maddi yardım da temin edilirken, resmi nikâhsız yaşayan Melek ve Namık çiftin resmi nikâhı da yine Akdeniz Belediyesi Evlendirme Memurluğu tarafından yapılacak.

Annenin dramı duygulandırdı
Müdürlük ekibi ve Behiye Gültak, gün içinde son olarak, boğazı ve damağından birçok kez ameliyat olan oğlu Yahya ile birlikte yaşayan bir anneyi evinde ziyaret etti. Annenin yaşadığı dramı dinleyen Behiye Gültak duygulandı. Henüz 12 yaşında iken, yaşça büyük birisiyle kuma olarak evlendirildiğini söyleyen anne, bu evliğinden 4 çocuğu olduğunu söyledi. Eşi vefat edince de töreye göre kaynıyla evlendirilmek istendiğini söyleyen anne; reddedince tehdit edildiğini, bu nedenle çocuklarını bırakıp Mersin’e kaçmak zorunda kaldığını anlattı.

Mersin’deki evliliğinden de adını Yahya koydukları bir çocuğu olduğunu belirten anne, eşinin de cezaevinde olduğunu ifade etti. Kederli anne, ailesiyle iletişiminin olmadığını ve 4 çocuğunu yıllardır göremediğini dile getirdi. Öte yandan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın talimatıyla, anne ve oğlunun yaşadığı eve, televizyon, soba, koltuk gibi ev eşyalarının yanı sıra maddi yardımlar da sağlandı

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?