Akdeniz’de “Olağanüstü Fırsat” Meclisi! AKP’li başkan 17 üyeyle kritik kararları geçirdi

Akdeniz’de “Olağanüstü Fırsat” Meclisi! AKP’li başkan 17 üyeyle kritik kararları geçirdi

Akdeniz Belediye Meclisi, 5 meclis üyesinin gözaltında olmasına rağmen olağanüstü toplandı. HDP protesto ederek toplantıya katılmadı. AKP’li Başkan Mustafa Gültak, CHP grubunun “Ağustos ayında zaten olağan toplantı var. Olağanüstü toplantıyı erteleyelim” önerisini dile getirmesine bile izin vermedi. Konuşmalarına izin verilmeyen CHP’liler toplantıyı terk etti. Toplamda 38 üyesi olan belediye meclisi, çok kritik konularda 21 üyenin yokluğunda, 17 üyeyle karar çıkardı.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, 50  milyon liraya kadar borçlanma, belediyeye ait bazı değerli bina ve arsaları başka kurumlara devretme gündemlerini görüşmek üzere belediye meclisini 22 temmuzda olağanüstü toplantıya çağırmıştı. O toplantıyı iptal eden AKP’li başkan, hemen ardından 28 Temmuz’a olağanüstü toplantı kararı aldı.

HDP’li 5 belediye meclisi tam da olağanüstü toplantının yapılacağı 28 Temmuz günü terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

HDP ve CHP’nin “toplantıyı erteleyelim” çağrısına rağmen AKP’li başkan meclisi topladı ancak 20 yeter sayısını bulamadı ve ikinci kez olağanüstü toplantı çağrısı yaptı.

HDP grubu ve EMEP üyesi, olağanüstü toplantıya katılmazken CHP grubu, toplantının ertelenmesi talebini dile getirmek üzere toplantıya katıldı.

Divan katip üyeleri de meclisi boykot ettiği için divan katip üyeleri seçimi yapıldı ve oturum başladı. Gündem maddelerine geçilmesinin ardından CHP sözcüsü Muhittin Ertaş, 5 belediye meclisi üyesinin gözaltında olduğu bir günde meclisin olağanüstü toplanmasının doğru olmadığını, meclisin 3 gün sonra, ağustos ayı olağan bileşimi için toplanmasını öneren bir metni okumak istedi.

Ancak AKP’li Başkan Mustafa Gültak “Gündem maddesi üzerine konuşun. Gündem dışına çıkarsanız izin vermem. Dilek ve temenniler bölümünde konuşun” diyerek bildirinin okunmasına karşı çıktı.

CHP grup sözcüsü Muhittin Ertaş da konuşma olanaklarının olmadığı mecliste durmalarının mümkün olmadığını belirterek toplantıyı terk edeceklerini beyan etti ve CHP grubu salondan çıktı.

CHP’li katip üye Bayram Yıldırmaz da grup kararına uyarak salonu terk edince Başkan Gültak aynı oturumda ikinci kez katip üye seçimi yaptırdı ve oturuma devam etti.

Gültak, CHP sözcüsünün konuşmasını engellemediğini, sadece gündem üzerinde konuşmasını istediğini söyledi ve CHP’yi “siyasi şov” yapmakla suçladı.

 

CHP’nin de salonu terk etmesinin ardından meclis salonunda biri bağısız, 16’sı AKP’li 17 meclis üyesi kaldı.

Meclis toplantısında mülkiyeti belediyeye ait olan eski TEDAŞ binasının satışı konusunda Başkan Gültak’a yetki verilmesine dair teklif kabul edildi.

17 kişilik meclis ayrıca Şevket Sümer Mahallesindeki Yılmaz Güney Gençlik Merkezinin erkek öğrenci yurduna dönüştürülmesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne 10 yıl süreyle bedelsiz tahsis, belediyeye ait 30 dönümlük alanın Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi konusunda da Başkan Gültak’a yetki verdi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, geçtiğimiz aylarda CHP ve HDP tarafından reddedilen, 50 milyon liralık borçlanma yetkisi talebi de 17 kişilik mecliste kabul edildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?