ALİ MAHİR BAŞARIR:LİMON ÜRETİCİSİ ZORDA

ALİ MAHİR BAŞARIR:LİMON ÜRETİCİSİ ZORDA

Daha önce birçok üründe olduğu gibi bu kez de seçim bölgem olan Mersin’deki limon üreticilerimiz ihracatın durdurulması kararıyla zor duruma düşmüştür.

Limon üreticilerimizin depolarında, ülkemize yetecek ve ihracat yapacak kadar depolarında limon bulunmaktadır. Ancak getirilen ihracat yasağı ile üreticilerimizin depolarındaki tonlarca limon ellerinde kalmış ve adeta çürümeye terk edilmiştir. Bu nedenle de zaten zor durumda olan limon üreticilerimiz ekonomik yönden daha da zor duruma düşmüştür.

Covid-19 virüsü nedeniyle zor günler geçiren tüm üreticilerimizin borçlarının da faizsiz olarak ertelenmesi gerekmektedir.

Arıca limon üreticileri limonun kilosunu ortalama 3 TL den satarken, limonun kilosu tüketiciye marketlerde, manavlarda ortalama 15 TL üzerinden satılmaktadır.

Bu çerçevede;

1- Üreticilerimizin depolarında hem ülkemize hem de ihracata yetecek kadar limon varken ihracat yasağının koyulmasının gerekçeleri nelerdir? Limon için ihracat yasağını kaldırmayı düşünüyor musunuz?
2- Tüm yaş meyve ve sebze üreticilerimizin borçlarının faizsiz olarak ertelenmesi düşünülmekte midir?
3- Limon üreticilerimizin depolarındaki limonların çürüyüp atılması sonucu ekonomik yönden daha sıkıntılı hale gelmelerinden kim sorumlu olacaktır?
4- Limon üreticilerimizin bu sıkıntılarının giderilmesi yönünde hazırlanmış herhangi bir planınız var mıdır? Varsa bu plan ya da planlar nelerdir?
reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?