Aydın Demirci, Akdeniz Belediye Meclisi’ne MİY Müzesi için önerge verdi !

Aydın Demirci, Akdeniz Belediye Meclisi’ne MİY Müzesi için önerge verdi !

Aydın Demirci, Millet Bahçesine MİY Müzesi yapılması için verdiği önergede, talebini şu sözlerle ifade etti:

Akdeniz Belediyesi Meclisi’ne

Çok kıymetli meclis üyeleri;

Bilindiği üzere Mersin İdmanyurdu, kuruluş tarihi olan 1925 yılından beri gerek ulusal gerekse uluslararası alanda şehrimizi başarıyla temsil etmiş ve sayısız başarılar yakalamış köklü ve şanlı bir spor kulübüdür. Mersin İdmanyurdu özellikle son süreçte yalnız bırakılmış ve kötü yönetimler yüzünden ne yazık ki amatör lige kadar düşmüştür. Ancak bilinmelidir ki, Mersin İdmanyurdu halkın desteği ve idarecilerin özverisi ile yeniden küllerinden doğacak ve eski günlerine muhakkak kavuşacaktır.

95 yıllık kulübümüz şüphesiz ki kentimizin en büyük markasıdır. Ancak kulübümüzün yakalamış olduğu sayısız başarılara, kaldırmış olduğu kupalara ve şanlı mazisine rağmen ne yazık ki bir müzemiz bulunmamaktadır.

Hacı Bayram Birinci’nin idareciliğini yaptığı Mersin İdmanyurdu lokalinde yüzbinlerce fotoğraf uzun yıllardır muhafaza edilmekte ve kent kimliği ayakta tutulmaya çalışılmaktadır. Ancak bu fotoğraflar ve kupalar geçen zaman içerisinde yıpranarak adeta unutulmaya yüz tutmuştur.

Bu fotoğrafların ve kupaların sergilenebilmesi ve bu mirasın nesilden nesile aktarılabilmesi adına; sayın meclisimizin alacağı karar doğrultusunda kentimizin en büyük markası Mersin İdmanyurdu için bir müze yapılmalıdır.

Bu müze için en uygun yer ise millet bahçesidir. Avrupa Kupaları dahil sayısız maça ve başarılara şahitlik etmiş Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nun yıkıldığı alana yapılan millet bahçesi içerisinde kulübümüze ait bir müze bulunması, hem kulüp tarihi açısından hem de millet bahçesinin cazibe merkezi olabilmesi için son derece önem arz etmektedir.

Bu doğrultuda Millet Bahçesi içerisinde Mersin İdmanyurdu Müzesi’nin yapılması için sayın meclis üyelerimize önerge sunuyorum. Saygılarımla.

Aydın DEMİRCİ
CHP Akdeniz Meclis Üyesi

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?