Babacan’dan gençlere: ‘Silivri soğuktur’ muhabbetini unutun

Babacan’dan gençlere: ‘Silivri soğuktur’ muhabbetini unutun

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul’da partisinin “Dijital Dönüşüm Eylem Planı” tanıtım toplantısına katıldı. Babacan, DEVA Partisi Dijital Dönüşüm ve Teknoloji Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Burak Dalgın ile birlikte “Dünyayla Yarışan, Özgür ve Zengin Bir Türkiye İçin Yarına Atılım Eylem Planı”nı kamuoyuyla paylaştı.

Ali Babacan, toplantıdaki konuşmasında dijital dönüşümle birlikte yepyeni bir dünya düzeni kurulduğuna vurgulayarak “Bu dönüşüm gözümüzün önünde ve baş döndürücü bir hızla yapılıyor. Ancak biz Türkiye olarak maalesef bu teknolojide ağırlıklı olarak uygulayıcı bir ülkeyiz. Fakat Türkiye bu değişme seyirci kalamayacak kadar önemli bir ülke. Yeni bir dünya kurulurken ülkemizin içine kapanarak yol alamayacağımızı da iyi biliyoruz” ifadesini kullandı.

Konuşmasında gençlere de seslenen Babacan, şunları söyledi:

Tabii ki geçmişten ders alacağız, ama ülkenin yarınlarına kilitleneceğiz. Açıklayacağımız eylem planımız da bu ülkenin hızla özgürleşmesini ve zenginleşmenizi sağlayacak gelişmiş ülkelerle aramızdaki farkı hızla kapatacak bir program. Biliyorsunuz daha evvel benim ekonominin başında olduğum günlerde kişi başı milli gelirimiz 12 bin 500 doları geçmişti. O günden bugüne biliyorsunuz her sene düşüyor. Merdiven basamağı gibi iniyor, iniyor iniyor. Yarınlara Atılım Eylem Planımızı işte bu kötüye, gidişe, bir dur deyip, hızla terse çevirmeyi hedefleyen bir program olarak görüyoruz. Bizler Türkiye’yi yeni buluşların ve yaratıcı fikirlerin ülkesi yapmakta kararlıyız. Ve hiç kimseye başımıza icat çıkarma demeyeceğiz. O yüzden sevgili gençler ne olur başımıza icat çıkarın. Başımıza yeni işler açın. Bunu özellikle sizden rica ediyoruz. Çünkü biz ülkemize bakınca fikir ve üretim üssü olan bir Türkiye olmayı hak ediyoruz. Küçülmüş, daralmış haliyle bile Avrupa’nın hala 21. büyük ekonomisiyiz. Avrupa’nın en geniş topraklarına sahibiz. Avrupa’nın en genç nüfusuna sahibiz. Avrupa’nın en çok sayıda nüfusuna sahibiz. Türkiye’nin bu potansiyelini kullanamamasıyla ilgili ciddi bir sorun var.

‘Silivri soğuktur’ muhabbetini unutun

Yeni kurulacak hükümetin diyeceği çok. Diyecek ki ‘ey gazeteciler korkmayın. Bundan sonra hiç kimse yazdığınız, çizdiniz ve söyledikleriniz sebebiyle sizleri işlerinizden kovdurmayacak’. Bitti. Ey gençler, rahatlayın. Şöyle bir nefes alın. Öyle ‘Silivri soğuktur’ muhabbetini falan unutun. Artık bunlar gündemde olmayacak. Ve internet sosyal medyada istediğinizi yapın. İstediğiniz paylaşımı yapın. İstediğinizi ‘like’layın, korkmayın. Gecenin yarısında böyle polis kapınızda belirmeyecek artık. Biz ülkenin yeni idarecileri, yeni yöneticileri olarak söz verdik. Artık hiç kimsenin kendi özgürlük alanına ilişmeyeceksiniz, dokunmayacaksınız. Bu kadar basit.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?