Mersin Gerçek Haber
reklam"
Bahçeli:  Düzensiz göç adı konmamış bir istiladır
Sosyal Medyada Paylaş
19 Nisan 2022
Umut KABA
reklam"

Bahçeli: Düzensiz göç adı konmamış bir istiladır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, son dönemin en çok tartışılan konularından olan sığınmacı konusuyla ilgili olarak, “Suriyeli sığınmacıların ülkelerinden ayrılış ve kopuşlarına neden olan ağır şartlar ortadan kalkar kalkmaz güvenli ve gönüllü şekilde uğurlamak da asıl önceliğimiz, önerimiz ve hedefimizdir. Misafirin ve misafirliğin süresi sınırlıdır. Önümüzdeki bayram günlerinde ülkelerine gidebilen Suriyeli sığınmacıların tekrar geri dönmesine gerek yoktur. Suriye’de ateş söner sönmez herkes evine barkına Türkiye’nin güvencesi altında kavuşmalıdır” diye konuştu.

MHP lideri Bahçeli, düzensiz göç ve sığınmacıların akıbeti hakkında partisinin politikasına geniş yer verdiği konuşmasında “Düzensiz göç, adı konmamış bir istiladır. Önüne geçilmelidir” dedi. Bahçeli, “Biz düzenli göç ve sığınmacı konusundu duygusallıktan arınarak, gerçekçi temele oturtmakla ortak iradeyle Türk milletinin gündeminden kademeli bir şekilde çıkarmakla mesulüz, muktediriz” ifadelerini kullandı.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri, “Türkiye’de geçici koruma statüsünde bulunuyorken, asayiş ve toplumsal huzuru kimler bozuyorsa, derhal gözünün yaşına bakılmadan sınır dışı edilmeli” düşüncesini dile getirdi.

reklam

Bir Yorum Bırak

Tüm Hakları Saklıdır © 2019-2020 Mobil SürümTuanaWeb

reklam reklam reklam reklam