Bahçeli, tribünlerdeki istifa sloganlarını ‘şuursuzluk’ olarak niteledi, BJK üyeliğinden istifa etti: “Ya önlem alın ya maçlar seyircisiz oynansın”

Bahçeli, tribünlerdeki istifa sloganlarını ‘şuursuzluk’ olarak niteledi, BJK üyeliğinden istifa etti: “Ya önlem alın ya maçlar seyircisiz oynansın”

Bahçeli sloganların ardından BJK üyeliğinden ayrıldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fenerbahçe-Konyaspor ve Beşiktaş-Antalyaspor maçlarında taraftarların hükümeti istifaya çağıran slogan atmasına tepki göstererek, taraftarları ‘şuursuz’ ve ‘sorumsuz’ olarak niteledi. Bahçeli kulüp başkanlarına maçların seyircisiz oynanması çağrısında bulundu. Bahçeli, BJK üyeliğinden istifa etti.

 

Devlet Bahçeli, dün akşam oynan Fenerbahçe-Konyaspor maçında Fenerbahçe taraftarlarının, Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki can kayıpları ve sonrasında yaşananlar nedeniyle hükümeti istifaya çağıran slogan atmasını, ‘sorumsuzluk ve şuursuzluk’ olarak niteledi. Bahçeli, kulüp başkanlarına, maçların seyircisiz oynanması çağrısında bulundu. Bahçeli’nin sosyal medya hesabından bugün yaptığı açıklama şöyle:

“Türkiye’miz son yüzyılın en büyük deprem felaketiyle mücadele halindeyken Fenerbahçe-Konyaspor futbol müsabakası esnasında tribünden ‘istifa’ sloganlarının atılması, sorumsuzluk ve şuursuzluktur.

Bugün oynanacak Galatasaray-Alanyaspor ile Beşiktaş-Antalyaspor kulüpleri arasındaki müsabakalarda aynı şekilde istifa seslerinin yükselmesi halinde, futbol kulüplerimizin oyuna geldiği, tuzağa düştüğü de netleşmiş olacaktır. MHP, depremde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza yapılan saygısızlığı, ülkemizin böylesi hassas ve acılı günlerinde sporun kirli siyasete alet edilmesini şiddetle kınamaktadır.

“MHP konunun takipçisidir”

Bütün kulüp başkanlarının, müsabakaların ya seyircisiz ya da gerekli tedbirlerin alınarak oynanması hususunda acil ve gerekli adımları atmaları kaçınılmaz görevleridir. MHP konunun takipçisidir. Türk futbolunu zillet ve rezalete mahkum etmek isteyenlere göz yummak, alttan almak, sessiz durmak, geldiğimiz bu aşamada mümkün değildir.”

 


Bahçeli BJK üyeliğinden ayrıldı

Devlet Bahçeli, Beşiktaş tribünlerinde de hükümet istifa sloganlarının ardından BJK üyeliğinden ayrıldı.

MHP’den şu açıklama yapıldı:

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle 44 bini aşkın vatandaşımızın şehit olduğu afet sonrasında futbol maçlarını izleme bahanesiyle tribünleri tahrik eden bazı eylemler, şehitlerimize ve milletimize büyük bir saygısızlık olmuştur. Bugün oynanan Beşiktaş JK- Fraport TAV Antalyaspor müsabakasında da deprem şehitlerimize yapılan sistemli saygısızlık Beşiktaş’a ve Beşiktaş’ın taşıdığı milli manevi değerlere yakışmamıştır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, Beşiktaş JK üyeliğinden bugün itibarıyla ayrılmıştır.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?