Mersin Gerçek Haber
reklam"
Başkan GÜLTAK ”Geçmişteki Sözlerini Unuttu, Yine Kendi İle Çelişti”
Sosyal Medyada Paylaş
7 Nisan 2022
Umut KABA
reklam"

Başkan GÜLTAK ”Geçmişteki Sözlerini Unuttu, Yine Kendi İle Çelişti”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ; Akdeniz Belediye Meclisin’ den istediği borçlanma yetkisini alamamasına tepki göstermeye devam ediyor. Daha önce Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisin’ de defalarca sözcülüğünü yaptığı Cumhur İttifakının, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’e vermediği borçlanma yetkisinin, bir gün kendi başına gelmesinin şaşkınlığını üzerinden atamayan ve daha önce çelişkili açıklamaları ile ülke gündemine oturan belediye başkanının yönettiği belediyenin, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın görevden alınmasından sonra mali bakımdan zorlandığı ve meclisten borçlanma istemek zorunda kaldığı belirtiliyor.

 

PROJELER İÇİN BOÇLANMA İSTEDİ, METRO PROJENİNE BOÇLANMA VERMEDİ

 

Akdeniz Meclisin’den yol yapımı ve asfalt dökümü vb. çalışmalar için borçlanma isteyen Başkan Gültak; Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’e metro projesine inanmadığını söyleyerek borçlanma yetkisini vermemiş, Projenin Ulaştırma bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı onaylı olduğu belirtilmesinden sonra söylem değiştirerek ülke gündemine oturmuştu.

 

3 GÜNDE TÜM DÜŞÜNCESİ DEĞİŞTİ

 

Akdeniz Belediye Başkanı ve Meclis Üyesi Mustafa Gültak, metroya karşı çıktıklarını belirterek, “Ben çünkü metronun doğru bir proje olduğuna inanmıyorum. Bizim grup da inanmıyor, kimse inanmıyor” dedi. Başkan Seçer ise buna karşılık olarak, “Sayın Gültak eleştirecek birini arıyorsa Ulaştırma Bakanı’nı arayacak. Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’ndan bunun onayı alınmış. Sayın Cumhurbaşkanı’nı arayacak, 2019 yılında yatırım programına alan Sayın Cumhurbaşkanı” diye konuştu.

Metro projesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından desteklendiği öğrenen Gültak, Mersin metro projesine karşı olduğunu yapılan belediye meclisinde dile getiren Başkan Gültak; Basın toplantısında bu konu gazetecilerin sorularıyla gündeme gelince 3 gün sonra şu sözleri söyledi;

Mersin’deki duruma dikkat çekmek istediğini belirterek, “Metroya karşı olmak aptallıktır. Bu uçağa binmemek gibi bir şeydir” dedi.

Gültak, “Metro Mersin’e lazım mı değil mi konusunda çok farklı görüşler var. CHP’nin Büyükşehir adaylarından birisi de metroya karşı çıkıyor. İddia ediyorum Büyükşehir Belediyesi bürokratları arasında ve diğer belediye başkanları arasında gizli bir anket yapılsa insanların metroya ihtiyaç olmadığını söyleyeceklerini biliyorum. Metro en güvenli, en konforlu ulaşım aracıdır. Metroya karşı olmak aptallıktır. Bu uçağa binmemek, gemiye binmemek gibi bir şeydir. Ben metroya nasıl karşı olabilirim” dedi.

Söz konusu görüntüler sosyal medyada kısa sürede paylaşıldı ve viral oldu.

 

“BÖYLE BİR BORÇLANMA MANTIĞIYLA ŞEHRİ BORÇ ALTINA SOKMAYIZ” DEMİŞTİ

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’in kendisi ile benzer gerekçeler ile istediği 250 milyon tl borçlanma talebine, “şehri borç altına sokamayız diyerek reddeden Başkan Gültak, kendi meclisinde borçlanma alamayınca tepki göstererek bir kez daha kendisinin daha önce yaptığı borçlanma ile ilgili açıklamaları ile çelişti”.

Başkan Gültak’ Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer’ in benzer borçlanma isteği hakkındaki birçok haber ajansına yaptığı açıklamaların bir kısmı şöyleydi;

“Böyle bir borçlanma mantığıyla şehri daha da borç altına sokmayız”

”Seçer’in önceki borçlanmada birçok kişiyle temasa geçtiğini, birçok yeri aradığını, ancak ikinci borçlanmada böyle bir görüşme olmadığını vurgulayan Gültak, “Önceki borçlanmada birçok yer aranmasına karşın, ikinci talepte ne Lütfi Elvan ne ben arandım ne partiler arası üst düzey bir görüşme oldu; çünkü il başkanları da görüştü daha önceki borçlanmada ne Ticaret Odası arandı. Dolayısıyla şehrin yararına projeler varsa ve kalem kalem projeyle gelip, Cumhur İttifakı milletvekillerini, meclis üyelerini, il başkanlarını ve şehrin önemli STK’larını da ikna ettiği zaman ben Vahap Beyin borçlanabileceğine inananlardanım. Ama ‘benim paraya ihtiyacım var, borç istiyorum’ demekle olmuyor. Benim de ihtiyacım var. Ne yapacağız şimdi? Böyle bir borçlanma mantığıyla şehri daha da borç altına sokmayız” ifadelerini kullandı.

“İletişim olmayacak, dayatmayla borç yapmak isteyeceksiniz. Kusura bakmayın” demişti

Seçer’in, başta Büyükşehir Meclis olmak üzere herkesi ikna etmesi gerektiğini söyleyen Gültak, özellikle iletişim eksikliğine dikkat çekti. Gültak, “Bu benim meselem değil. Tüm meclis üyelerimiz, tüm parti büyüklerimiz, bu paranın hangi hizmete gideceği noktasında ikna edildiğinde ben niye ‘hayır’ diyeyim. Kimsenin, onun önünü kesme gibi bir derdi yok ki. Bugün, Neşet Başkan, Haluk Başkan, Abdullah Başkan, hangisi bizim Lütfi Elvan bakanımıza ulaşamıyor? Hangisinin kendi belediye işleri noktasında Lütfi Elvan, bürokrasiyi, bakan yardımcılarını veya bakanları aramıyor? Böyle bir sıkıntı yok ki. Ama burada şehrin bir büyüğü, ağabeyi Lütfi Elvan var. Ben bu şehrin ağabeyi değilim, Lütfi Elvan ağabeyi. Ben bir belediye başkanıyım; gitsinler bir kere Lütfi Elvan’ı ikna etsinler bu konuda. Ama böyle bir iletişim yok. Böyle bir iletişim olmayacak, dayatmayla borç yapmak isteyeceksiniz. Kusura bakmayın yani. Biz de seçildik. Bu şehirde biz de meclis üyeleri de hesap vereceğiz. Neye borçlanıyoruz? Yarın insanlar, ‘Neye el kaldırdınız kardeşim. Borcumuzu niye artırdınız’ demez mi? Hesap soracak bu insanlar” şeklinde konuştu.

 

 

DAHA ÖNCE BORÇLANMA İÇİN TÜM MECLİS ÜYELERİNİ İKNA ETMENİZ GEREKLİ DEMİŞTİ

 

Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; konu borçlanma olunca Vahap Seçer’ in  tüm meclis üyelerini ikna etmesinin gerekli olduğunu söylerken, kendi meclisini borçlanmaya ikna edemeyince meclis üyelerini suçladı. Daha önceki açıklamaları ile iletişime önem veren, borçlanması için neredeyse kendilerinden icazet alınmasını isteyen Başkan Gültak,  İller Bankası A.Ş’den talep ettiği 25 milyon TL borçlanma talebi, kendi meclisinden reddedilince sinirlenerek ”bunun hesabını vatandaşa vereceksiniz” dedi.

 

ELVAN GİTTİ PARA BİTTİ

 

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan’ın görevden alınmasından önce sürekli bakandan bahseden, Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisinde Cumhur ittifakı grubunun sözcülüğünü yapan Başkan Gültak, Bakan Elvan’ın görevden alınmasından sonra uzun süre sessizliğe büründü. Bir anda daha önce defalarca uyum içinde çalıştığını belirttiği ve defalarca teşekkür ettiği meclisinden borçlanma alamadığını ve belediyede paranın olmadığını şu sözleri ile ifade etti;

İller Bankası’ndan, 36 ay içinde belediyemize gelen para, sadece 5 ay boyunca maaşları karşılayabilmiş. Yüzde 75. Yüzde 25, her ay ben para buluyorum da personel maaşlarını ödüyorum. Para var da sanki biz borç istiyoruz. Siz zaten belediyeyi borç batağına batırmışsınız. Bu belediyenin, İller Bankası geliri, emlak vergileri ile dönme şansı yok.” diyerek belediye de para olmadığını kendi ağzından itiraf etti.

 

reklam

Bir Yorum Bırak

Tüm Hakları Saklıdır © 2019-2020 Mobil SürümTuanaWeb

reklam reklam reklam reklam