Başkan Özyiğit, “Üniversite öğrencilerimiz için eğitimdesteği başvurularımız devam ediyor”

Başkan Özyiğit, “Üniversite öğrencilerimiz için eğitimdesteği başvurularımız devam ediyor”

Yenişehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısının Birinci Birleşiminde konuşan Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, açtıkları öğrenci yurdu ve misafirhane ile birlikte 718 üniversite öğrencisinin kalacak yer sorununu çözdüklerini ifade etti. Başkan Özyiğit, üniversitelerin 4 yıllık bölümlerini kazanan Yenişehirli gençler için verecekleri 1500 TL’lik eğitim desteği için de başvuruların devam ettiğini söyledi.

Yenişehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısının Birinci Birleşimi, Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Meclis toplantısında 15 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı. Koronavirüs tedbirleri altında yapılan meclis toplantısının açılışında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, Eylül ayında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi meclis üyelerine verdi.Meclis toplantısı YenişehirBelediyesinin ve Belediye Başkan Abdullah Özyiğit’in sosyal medya hesaplarından da canlı olarak yayınladı.

318 kişi kapasiteli Yenişehir Belediyesi Mustafa Baysan Yüksek Öğretim Erkek Öğrenci Yurdunu hizmete açtıklarını, öğrencilerin barınma sorununun devam etmesi üzerine Aktif Yaşam Merkezini de 400 kişilik misafirhane olarak hazırladıklarını kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, Üniversitelerin açılmasıyla birlikte kentimizde bulunan bir devlet ve bir vakıf üniversitesinde öğrenim görmek üzere ülkenin dört bir yanından gençlerimiz geldi.  Daha önce bu mecliste sizlerin oylarıyla alınan kararlar doğrultusunda yapılmış olan bir erkek öğrencimiz yurdumuz vardı, bu öğrenci yurdumuzu hizmete açmıştık. Aslında bir yıl önce hizmete hazırdık ancak pandemidöneminde okullar açılmadı ve o süreçte de yurdumuzu bir yıl boyunca sağlık çalışanlarına tahsis etmiştik. Üniversiteler bu yıl açıldı ve 318 erkek öğrencimizi burada ağırlamaya başladık. Bir sabah kayıtların yapılması sürecinde oraya gittiğimizde baktık ki bir gündekontenjanlar dolmuş. Orada bekleyen öğrenciler ve aileleriyle yaptığımız sohbette ihtiyacın fazla olduğunu gördük ve çözüm üretmemiz gerekiyordu. 3 gencimizin de geceyi sahilde geçirdiğini tespit edince Aktif Yaşam Merkezi olarak tamamladığımız ve inşaatı biten, tefrişatıbekleyen binamızı hemen misafirhane olarak hazırlamaya karar verdik. 78 adet 1+1, 18 adet 2+1 odası olan bir tesis,Aktif Yaşam Merkezi olarak düşünüldüğü içinhavuzundan, hobi bahçelerine ve atölyelere kadar çok geniş bir alanda kurulu, çok güzel bir tesis.  Hızlıca tefrişatını yaptık ve 4-5 gün içerisinde hazırladık. Şu anda 300 erkek ve 100 kız olmak üzere 400 öğrenciyi de oraya yerleştirdik. Toplamda da 718 gencimizi uygun koşullarda misafir ediyoruz.Onların yurt ve barınma sorununu çözdük.” dedi.

Başkan Özyiğit, “Yedek başvurular devam ediyor”

Öğrencilerin yedek olarak başvuru yapmaya devam edebileceklerini belirten Başkan Özyiğit, Yurdumuzda ve misafirhanemizde kontenjanlar doldu, ancak gençlerimiz yedek olarak başvurularını yapmaya devam edebilirler, yurttan çıkmak isteyen öğrencilerin yerine yedekte olanları alacağız. Yenişehir Belediyesi olarak gençlerimizin her daim yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yenişehir Belediyesinden 1500 TL’lik eğitim desteği

Yenişehir Belediyesinin Yenişehirli üniversiteli öğrencilere yapacağı 1500 TL’lik eğitim desteği için başvuruların devam ettiğini belirten Başkan Özyiğit, “Üniversitelerin 4 yıllık bölümlerini kazanan Yenişehirli gençlerimize Meclisimizden aldığımız kararla bir eğitim yardımındabulunacağız. 1500 TL’lik yardımı hesaplarına yatıracağız. Başvurularımız 17 Aralık Cuma gününe kadar devam edecek. Öğrencilerimiz başvuru ve detaylı bilgi için 444 33 54 telefon numarasıyla Yenişehir Halk Masasını arayabilirler.” diye konuştu.

2 yıllık ön lisans bölüm kazananlara eğitim desteği önerisi oy birliğiyle komisyonlara havale edildi

Üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan Yenişehirli üniversite öğrencileri için de 750 TL’lik eğitim desteğinde bulunma önerisi de meclis gündemine alındı ve oy birliğiyle kabul edilerek, komisyonlara havale edildi. Komisyonlarda görüşülecek öneri daha sonra meclise gelerek, karara bağlanacak. Kabul edilmesi halinde Yenişehir Belediyesi üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan Yenişehirli üniversite öğrencilerine de eğitim desteği verecek.

Meclis toplantısında komisyonlardan gelen Yenişehir 1,2 ve 3’üncü etap 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı ile ilgili maddelerin, askı süresinin devam etmesi nedeniyle tekrar ilgili komisyonlara sevk edilmesine oy birliğiyle karar verildi.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?