BAŞKAN SEÇER BİRLİK MESAJINI TARSUS’TAN VERDİ

BAŞKAN SEÇER BİRLİK MESAJINI TARSUS’TAN VERDİ

Tarsus Festivalinde renkli görüntüler vardı. CHP’li belediye başkanları da tam kadro Tarsus’taydı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mersin’deki CHP’li 3 ilçe belediye başkanı Tarsus Festivalinde birlik mesajı verdi. Festival alanını dolduran yurttaşlara seslenen Vahap Seçer, “İnsanların ayrışmasını, bölünmesini istemiyoruz. Böyle bir siyaseti reddediyoruz. Olmaz olsun bu siyaset. Eğer insanları birbirine düşürerek oy alacaksak, belediye başkanlığı koltuğunda oturacaksak, cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacaksak olmaz olsun bu siyaset” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği Uluslararası Tarsus Festivali renkli görüntülere sahne oluyor. Açılışı Cumagünü yapılan festivalin ertelenen kortej yürüyüşü bugün (cumartesi) yapıldı.

Binlerce yurttaşın katıldığı, dans ve gösteri gruplarının renk kattığı kortej yürüyüşünün ardından Detoxband ve Derya Uluğ konser verdi.

Etkinliğine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yanı sıra Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mezitli Belediye Başkanı  Neşet Tarhan da katıldı. Mersin milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen’in yanı sıra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da etkinliğe katılanlar arasında yer aldı.

 

Kortejde Tarsuslularla birlikte yürüyen Başkan Vahap Seçer, Cumhuriyet Alanındaki konser öncesinde yurttaşlara seslendi.

Seçer, “Bugün Tarsus sokakları doluydu. Ben de sabahtan beri buradaydım. 27 ülkeden halk dansları ekipleri buradaydı. Dünyada kardeşçe yaşamak ne kadar güzel. Herkesin kendi folkloru var, kendi dansları var, kendi müziği var. O güzellikleri geldiler Tarsus topraklarında bizlere yansıttılar. Bizlerle beraber ortaklaştılar” dedi.

 

Yurttaşlara, “Bağıranlara çağıranlara pek kulak asmayın” diye seslenen Başkan Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizlere güzel şeyler söyleyenlere, etnik ayrım, din, dil, ırk, siyaset ayrımı yapmayanlara destek olun. Onlarla beraber yürüyün. Ne çekiyorsa bu memleket ayrımcılıktan çekiyor. Kavgadan çekiyor. Kim ister kavgayı. Ailenizde kavga ister misiniz? Ülkemizde de kavga istemiyoruz. İnsanların ayrışmasını, bölünmesini istemiyoruz. Böyle bir siyaseti reddediyoruz. Olmaz olsun bu siyaset. Eğer insanları birbirine düşürerek oy alacaksak, belediye başkanlığı koltuğunda oturacaksak, cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturacaksak olmaz olsun bu siyaset. İnsanları buluşturacağız, kaynaştıracağız. 31 Mart seçimlerinden sonra olduğu gibi.

 

Festivale katılan CHP’li belediye başkanlarını ve milletvekillerini yurttaşlara takdim eden Seçer, yurttaşlardan belediye başkanlarını alkışlamalarını istedi.

Seçer,  “Hep bir aradayız. Kardeşçe. Bizlerin kadroları sizler için çalışıyor. Ülkemiz için çalışıyor. Bize oy vermiş vermemiş herkesin belediye başkanıyız. Herkesin kardeşiyiz. Herkesi kucaklıyoruz. Bu festivalin tadını çıkarın. Bir arada olun. Tarsus’un enerjisini yükseltin. Tarsus’un üzerindeki ölü toprağını atalım. Tarsus’u çağdaş bir kent yapalım. Tarsus’u dünyaya tanıtalım. 27 ülkeden konuklarımız var. Kötü mü oluyor onların gelmesi. Onların gelmesini sağlayacağız.Burada bir aradasınız. Siz hangi partidensin diye soran olabilir mi? Yanınızda durana sen hangi siyasi partidensin, hangi mezheptensin demek aklınıza gelir mi? Bakın dostça bir aradasınız. Birliğimizi koruyacağız, kardeşliğimizi koruyacağız, barış hukukunu geliştireceğiz, bunu Türkiye’ye yansıtacağız, Türkiye’mizi geliştireceğiz. Her şeyimiz, zamanımız, sağlığımız feda olsun size. Bize bir görev verdiniz. 1.5 yıl sonra sandığa giderken başımız dik alnımız ak şekilde sizin karşınıza çıkmak için gece gündüz çalışıyoruz. Allah hiçbir siyasetçiyi sokağa çıkamayacak duruma getirmesin. Biz sizlerin içindeyiz. Sizlerin yanındayız. Sizler bizim kalbimizdesiniz” ifadelerini kullandı.

reklam
Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?